AUTOMOCIÓ

Nissan va guanyar 413 milions d’euros el segon trimestre de l’any fiscal

  • Nissan va facturar 30.209 milions d’euros en el primer semestre fiscal gràcies a la recuperació de vendes i a la millora dels marges operatius gràcies a l’increment de la demanda i a la reducció de l’oferta.

  • La marca millora les seves perspectives per a l’any fiscal i espera un benefici operatiu de 1.375 milions d’euros malgrat reduir la previsió de vendes fins a les 3,8 milions d’unitats.

Nissan va guanyar 413 milions d’euros el segon trimestre de l’any fiscal
2
Es llegeix en minuts
Álex Soler
Álex Soler

Periodista

Especialista en motor, mobilitat elèctrica i indústria de l'automòbil

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nissan ha presentat uns resultats econòmics relatius al segon trimestre de l’any fiscal més positius de l’esperat. L’automobilística japonesa va guanyar 413 milions d’euros (54.100 milions de iens), un 98,5% més respecte a les pèrdues per valor de 339,35 milions d’euros del mateix període de l’any passat. En l’acumulat de l’exercici fiscal, la xifra ascendeix fins als 1.288 milions d’euros, un 498,6% més.

La companyia justifica aquest resultat a un increment de la facturació fins als 30.209 milions d’euros en els dos primers trimestres de l’any fiscal gràcies a la recuperació del mercat automobilístic respecte a l’any passat. Malgrat la crisi dels xips i altres factors que afecten actualment negativament el mercat, com la incertesa que genera encara la pandèmia, Nissan va entregar 954.000 unitats en el període. En el segon trimestre fiscal, els ingressos van arribar als 14.700 milions d’euros.

De fet, la firma de Yokohama argumenta que va poder incrementar els marges per unitat durant l’últim trimestre fiscal gràcies a l’increment de la demanda i a la reducció d’oferta. «Dos anys enrere, el problema era com vendre tot l’estoc. Ara ja no tenim aquest problema», va assegurar Ashwani Gupta, conseller delegat de Nissan, en la presentació dels resultats. El benefici operatiu del segon trimestre fiscal va ser de 487,52 milions, un 68,2% més. En el semestre arriba als 1.063 milions. Malgrat aquestes dades, Gupta va admetre que l’escassetat de xips continua sent «un repte» perquè les marques automobilístiques competeixen pel component amb altres sectors i la demanda continua creixent.

Previsions per a l’any fiscal

Notícies relacionades

Nissan va millorar les seves previsions per a l’any fiscal, estimant un benefici operatiu de 1.375 milions d’euros, la mateixa xifra que esperen per al benefici net i que suposaria millorar en un 120% respecte als 458,5 milions d’euros que esperaven guanyar fins ara. Per contra, l’automobilística asiàtica estima que ingressarà 68.800 milions d’euros en total, un 9,7% menys que les estimacions prèvies pels reajustaments de producció que es produiran per la crisi dels semiconductors.

Nissan espera aconseguir aquesta millora en els resultats gràcies a l’arribada de 12 nous models a tot el món i a la millora de la rendibilitat generada per cada unitat venuda, que compensarà la caiguda esperada en el mercat. De fet, la marca espera vendre 3,8 milions de vehicles al final de l’any fiscal, 600.000 unitats menys que les que va estimar al principi.

Temes:

Nissan