Transacció

Autoritzada l’opa de Grifols sobre l’alemanya Biotest

El període d’acceptació comença avui i es prolonga fins al 4 de gener

Autoritzada l’opa de Grifols sobre l’alemanya Biotest
1
Es llegeix en minuts

El fabricant d’hemoderivats Grifols ha rebut l’aprovació de l’autoritat federal alemanya de supervisió financera, BaFin, per portar a terme l’opa voluntària sobre la seva competidora alemanya Biotest.

La companyia amb seu a Barcelona ha informat aquest dimarts el supervisor borsari CNMV que compta ja amb l’autorització per llançar l’oferta pública a tots els accionistes de Biotest i mirar d’adquirir en efectiu les accions ordinàries i preferents per 43 i 37 euros per acció, respectivament.

El període d’acceptació inicial s’inicia avui mateix amb la publicació del document d’oferta i s’estendrà fins al 4 de gener del 2022, segons ha informat l’empresa.

Al setembre, Grifols ja va acordar l’adquisició de Tiancheng (Germany) Pharmaceutical Holdings, que posseeix el 90% de les accions ordinàries de Biotest AG i de l’1% de les accions preferents, per 1.100 milions d’euros.

Biotest és una empresa especialitzada en hematologia i immunologia clínica innovadora, amb presència a 90 països i 1.928 empleats.

Notícies relacionades

Amb l’adquisició, Grifols ampliarà i diversificarà el seu subministrament de plasma amb la incorporació dels 26 centres de donació de plasma de Biotest a Europa i reforçarà les seves operacions i ingressos a la regió EMEA (Europa, Orient Mitjà i l’Àfrica).

En els últims trimestres, la companyia ha ampliat i diversificat el seu accés a plasma per tal de reforçar la seva posició de lideratge per comptar amb una xarxa global integrada de centres de plasma als Estats Units, Europa, la Xina i l’Àfrica.