Festa a la feina

Calendari laboral 2022 a Espanya (amb tots els dies festius)

  • Aquest 2022 té 12 dies festius, vuit de comuns a totes les autonomies

Calendari laboral 2022 a Espanya (amb tots els dies festius)
1
Es llegeix en minuts
Valerio Seoane

L’any 2022 tindrà 12 dies feiners que seran festius a Espanya, vuit dels quals són comuns a totes les comunitats autònomes, segons el calendari laboral elaborat pel Ministeri de Treball i publicat aquest dijous pel Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). D’aquests 12 dies, set són festes nacionals no substituïbles: Cap d’Any, Divendres Sant, Assumpció de la Mare de Déu, Festa Nacional d’Espanya, Tots Sants, Dia de la Constitució Espanyola i la Immaculada Concepció.

A més d’aquests set dies festius, totes les comunitats autònomes celebraran l’Epifania del Senyor (6 de gener), una de les festes nacionals que l’Estat permet ser substituïda per una altra d’autonòmica. Es pot destacar que aquest 2022 cauen en diumenge la festa del Treball (1 de maig) i Nadal (25 de desembre).

De les altres quatre jornades festives, fins a completar les dotze, la majoria de les autonomies, excepte Catalunya, ha optat per celebrar també Dijous Sant, ja que s’han decantat pel dilluns següent a la Nativitat del Senyor o Sant Esteve (26 de desembre), totes menys Catalunya, Galícia, el País Basc, el País Valencià i Ceuta.

Celebraran Dilluns de Pasqua (18 d’abril) les Balears, Catalunya, el País Valencià, Navarra, el País Basc i La Rioja; mentre que serà festiu el dilluns següent a la festa del Treball (2 de maig) a Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Extremadura i Múrcia. Només serà festiu el dia de Sant Jaume Apòstol (25 de juliol) a Galícia, Madrid, Navarra i el País Basc, mentre que únicament manté la festivitat de Sant Josep (19 de març) el País Valencià, que també celebrarà Sant Joan (24 de juny) amb Galícia.

A més, totes les regions celebraran les seves respectives festivitats autonòmiques.

La relació de festivitats comunes a tot Espanya (set de no substituïbles i una de movible) és la següent:

1 de gener: Cap d’Any (dissabte)

6 de gener: Epifania del Senyor (dijous)

15 d’abril: Divendres Sant (divendres)

15 d’agost: Assumpció de la Mare de Déu (dilluns)

12 d’octubre: Festa Nacional d’Espanya (dimecres)

1 de novembre: Tots Sants (dimarts)

Notícies relacionades

6 de desembre: Dia de la Constitució Espanyola (dimarts)

8 de desembre: Immaculada Concepció (dijous)