AUTOMOCIÓ

Stellantis i LG Energy Solution aixecaran una gigafactoría a Amèrica del Nord

  • Les dues companyies crearan una associació estratègica que produirà bateries a partir del 2024 amb una capacitat inicial de 40 gWh anuals.

  • Aquest acord s’emmarca dins de la inversió de 30.000 milions d’euros que Stellantis realitzarà fins al 2025 per electrificar les seves marques i desenvolupar ‘software’.

Stellantis i LG Energy Solution aixecaran una gigafactoría a Amèrica del Nord

Stellantis

2
Es llegeix en minuts
Álex Soler
Álex Soler

Periodista

Especialista en motor, mobilitat elèctrica i indústria de l'automòbil

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El grup Stellantis i LG Energy Solution produiran bateries a Amèrica del Nord. Així ho han anunciat les dues companyies, que han confirmat la firma d’un memoràndum d’entesa per crear una associació estratègica dedicada a aquest fi. Les dues parts s’han marcat com a objectiu començar a acoblar el component el 2024 amb una capacitat anual inicial de 40 gWh. Stellantis va anticipar que espera que, per al 2030, el 40% de les seves vendes corresponguin a vehicles electrificats, amb la qual cosa aquest moviment busca garantir la provisió de bateries, un component clau que, encara ara, produeixen majoritàriament empreses asiàtiques com la mateixa LG, a través d’LG Chem, Samsung SDI o CATL, amb l’excepció de Tesla, un altre dels grans productors globals.

Segons exposa un comunicat conjunt, les bateries produïdes en una nova fàbrica es destinaran a les plantes de Stellantis repartides pels Estats Units, el Canadà i Mèxic per al seu ús en vehicles elèctrics de nova generació, així com en híbrids endollables que es vendran sota les marques del grup, com Jeep o Chrysler, per exemple.

Una relació consolidada

«L’anunci que realitzem avui és la prova que estem treballant en el nostre ambiciós pla d’electrificació i que estem complint els compromisos que vam fer durant l’EV Day al juliol», diu Carlos Tavares, conseller delegat de Stellantis en el comunicat. «Aquesta gigafactoria ens ajudarà a aconseguir un mínim total de 260 gWh de capacitat productiva el 2030», afegeix. La localització exacta de la planta encara no està decidida i des de Stellantis esperen començar a construir-la a partir de la segona meitat del 2022.

Notícies relacionades

Stellantis i LG Energy Solution han treballat juntes en altres ocasions. De fet, les dues companyies ja es van associar el 2014 quan el Grup FCA, fusionat aquest any amb PSA per crear Stellantis, va seleccionar la firma sud-coreana perquè acoblés les bateries del Chrysler Pacifica Hybrid. «Establir una associació estratègica amb Stellantis és una fita monumental en la nostra llarga relació», argumenta Jong-hyun Kim, president i conseller delegat d’LG Energy Solution. Aquest nou acord reforça la seva relació i la garanteix durant els pròxims anys.

La creació d’aquesta associació estratègica s’emmarca en els esforços i inversions que Stellantis està realitzant globalment en matèria d’electrificació. La companyia pretén invertir més de 30.000 milions d’euros fins al 2025 en la transformació de les seves marques i la seva electrificació, així com en el desenvolupament de ‘software’.