Mesures de Vivenda

Els comptes del Govern: 150.000 pisos de preu regulat de lloguer i 200 milions per al bo jove

La ministra Sánchez afirma que «en cap cas es produeix un intervencionisme radical»

S’ha mostrat convençuda que els fons continuaran invertint en Espanya

Els comptes del Govern: 150.000 pisos de preu regulat de lloguer i 200 milions per al bo jove

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts

La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha afirmat aquest dimecres que el Govern estima que uns 150.000 pisos podrien veure regulat el preu del lloguer amb la nova llei de vivenda, ja que estan en mans de grans propietaris constituïts com a persones jurídiques. «Aquesta podria ser una xifra, però cal deixar que vagi operant el mecanisme i fer una anàlisi de com vagi evolucionant el mercat», ha remarcat la ministra en declaracions a Onda Cero.

La ministra ha explicat que la limitació de preus del lloguer, sempre que l’activin les comunitats autònomes, està pensada per a grans tenidors (més de 10 vivendes en propietat) constituïts com a persones jurídiques.

Per als petits propietaris, ha dit, la llei no els obligarà a limitar els preus del lloguer, però comptaran amb importants incentius que ajudaran a contenir-los. «No canviarem les coses d’un dia per l’altre, això és clar, però establim les bases perquè la situació de la vivenda canviï i no sigui impossible accedir-hi, sobretot per part dels més vulnerables», ha remarcat.

A més, la ministra ha avançat que el ‘bo jove’ per al lloguer de vivenda que s’inclourà en la norma costarà 200 milions d’euros anuals i beneficiarà aproximadament entre 40.000 i 50.000 joves.

El ‘bo jove’ de vivenda, que tindrà una durada de dos anys, estarà dotat amb 250 euros mensuals i anirà dirigit als joves d’entre 18 i 35 anys amb rendes de treball i ingressos anuals inferiors a 23.725 euros. En els casos de les famílies més vulnerables aquest ‘bo jove’ podrà completar-se amb ajudes directes al lloguer de fins al 40% del valor.

«Per als joves, que fins ara han tingut impossible poder desenvolupar el seu projecte vital, amb les mesures que s’estan activant canviarem molt la seva expectativa d’accedir a una vivenda», ha destacat la ministra.

Notícies relacionades

A més, ha assegurat que els propietaris poden estar tranquils amb la llei de vivenda, perquè «en cap cas es produeix un intervencionisme radical», i s’ha mostrat convençuda que els fons continuaran invertint en Espanya. Segons la seva opinió, l’avantprojecte estableix «una sèrie de mesures que no fan totalment inviable a aquests grans fons d’inversió que inverteixin al nostre país, que continua sent atractiu per moltes més qüestions».

En aquesta línia, ha destacat que l’acord aconseguit ahir entre els socis de Govern sobre la llei de vivenda no va tenir un impacte negatiu en les grans empreses afectades que cotitzen a la borsa, i ha defensat la regulació perquè «el mercat està desbocat i calia fer-hi alguna cosa».