Entre 18 i 35 anys

Sánchez anuncia un bo jove de vivenda amb 250 euros mensuals durant dos anys

  • Claus de la nova llei de vivenda: preus regulats, incentius fiscals i decisió última de les autonomies

1
Es llegeix en minuts

Pedro Sánchez ha anunciat aquest dimarts un bo jove de vivenda amb 250 euros mensuals durant els pròxims dos anys. Segons ha explicat el president del Govern central, la mesura –que s’inclourà en la nova llei de vivenda– beneficiarà joves d’entre 18 i 35 anys amb ingressos per sota de 23.725 euros. A més, les famílies vulnerables podran complementar amb ajudes directes al lloguer, fins a un 40% del seu valor.

Durant la inauguració del I Fòrum Urbà d’Espanya, a Sevilla, Sánchez ha assegurat que els pròxims Pressupostos donaran resposta a la demanda d’emancipació dels joves a totes les ciutats d’Espanya. «Destinarem una política pública a reduir l’edat d’emancipació tan insuportablement alta al nostre país perquè els joves puguin accedir a una vivenda de lloguer digna amb el suport i ajuda de l’Administració General de l’Estat», ha remarcat el president.

Notícies relacionades

Sánchez ha valorat l’acord arribat al si del Govern de coalició per aprovar al llarg dels pròxims dies els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022, que tindran per objectiu propiciar la «recuperació econòmica justa» del país.

Aquesta entesa arriba després de setmanes de discussió interna dins del Govern, i després que en els últims dies es redoblessin els contactes entre els dos socis i augmentés la tensió entorn de la llei de vivenda, que ha sigut l’autèntic obstacle de les negociacions. Ja ho va ser als comptes del 2021, només que en aquell moment el desacord es va saldar amb un compromís a futur de regulació dels lloguers. Compromís que, gairebé un any després, continuava sense complir-se. No havia arribat a quallar el consens entre Unides Podem, per a qui aquesta qüestió era una matèria molt sensible, i l’anterior ministre de Transport, José Luis Ábalos.