Negociació en curs

El Govern central pagarà a les empreses part de la formació de treballadors en erto Covid

  • La Seguretat Social pretén condicionar la recepció d’ajudes per part de les empreses que donin plans de formació als seus treballadors

El Govern central pagarà a les empreses part de la formació de treballadors en erto Covid

JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern central es compromet a pagar «gran part» del cost dels programes de formació per a treballadors en erto Covid; segons confirmen diferents fonts del diàleg social. El ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, pretén fer canvis de pes en l’actual sistema d’ertos i considera que, en tant que l’erari públic està realitzant un esforç considerable en recursos públics per a les empreses, aquestes hi han de posar de part seva. Actualment 253.000 treballadors –50.000 d’ells a Catalunya– segueixen afectats, de manera total o parcial, per un expedient d’aquest tipus i les actuals condicions vencen el 30 de setembre. 

Notícies relacionades

L’Executiu, els sindicats i la patronal es troben de nou en plena espiral negociadora per mirar de pactar una nova pròrroga dels ertos. La principal novetat en el nou sistema d’ertos que Escrivá vol implantar des de l’1 d’octubre fins al 31 de gener del 2022 és que si les empreses volen accedir a exoneracions de quotes, han de donar als seus treballadors cursos de formació a canvi. ¿Qui assumirà el cost de l’esmentada formació? En «gran part» l’Estat, segons expliquen des del diàleg social. ¿Tot? Tot no, la idea és que l’aportació pública sigui majoritària, però els percentatges encara no estan definits, de moment a les empreses se’ls exigirà una contribució i aquesta qüestió està sent un eix de les negociacions.

Segons va exposar el Govern en l’última reunió d’aquest dimarts, les empreses que actualment estan en erto i creguin necessari seguir-hi durant els pròxims mesos hauran de tornar a registrar un nou expedient. I si volen rebre ajudes públiques, hauran d’acudir al Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) per oferir els seus treballadors algun dels cursos que hi estan contemplats. Els empleats tindran temps entre l’1 d’octubre i el 30 de juny del 2022 per fer algun tipus de formació.

Temes:

Ocupació ERTO