Ajuda sectorial

Raquel Sánchez anuncia 5.520 milions d’ajudes per a la vivenda

Raquel Sánchez

Raquel Sánchez / David Castro (EPC)

1
Es llegeix en minuts

La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat que el seu Departament mobilitzarà en les pròximes setmanes fins a 5.520 milions d’euros per destinar-los a la rehabilitació i promoció del lloguer social.

Així ho ha avançat durant la compareixença en una comissió al Congrés dels Diputats, en què ha agraït al seu predecessor en el càrrec, José Luis Ábalos, tot el que va fer al Ministeri des de l’arribada al Govern central el juny del 2018.

En matèria de vivenda, Sánchez ha informat que a l’octubre llançarà el nou pla estatal d’accés a la vivenda per als anys 2022-2025, que inclourà mesures especials perquè els joves puguin accedir al mercat residencial.

Notícies relacionades

En concret, en les pròximes setmanes el Govern central mobilitzarà 5.520 milions d’euros, 2.970 milions dels quals es destinaran a 510.000 actuacions de rehabilitació residencial i 1.100 milions més a avals per a comunitats de propietaris. Així mateix, el programa per a la construcció de 20.000 vivendes de lloguer social durant els pròxims anys concentrarà una partida de 1.000 milions d’euros, al mateix temps que l’import restant, 450 milions d’euros, anirà a parar a deduccions fiscals amb l’objectiu d’incentivar l’activitat.

El Ministeri ja prepara dos reials decrets per posar en marxa totes aquestes inversions: un per regular la rehabilitació i vivenda social i un altre per a la promoció de la vivenda de lloguer social, tot això en el marc del pla de recuperació, transformació i resiliència.