Comerç electrònic

Amazon promet duplicar la seva plantilla a Espanya en cinc anys fins als 25.000 llocs de treball

El gegant, que celebra els seus deu anys a Espanya, preveu formar 50.000 pimes i emprenedors per a la venda ‘online’ fins al 2025

Amazon promet duplicar la seva plantilla a Espanya en cinc anys fins als 25.000 llocs de treball
1
Es llegeix en minuts

El gegant del comerç electrònic Amazon es compromet a duplicar el nombre d’empleats de la companyia a Espanya en els pròxims cinc anys fins a arribar els 25.000 treballadors indefinits a finals del 2025. Així ho ha anunciat aquest dijous la vicepresidenta de la companyia a Espanya i Itàlia, Mariangela Marseglia, durant la inauguració d’un centre robotitzat a Illescas (Toledo) que sumarà 1.300 treballadors en els pròxims tres anys. A finals del 2020, la companyia comptava amb 12.000 feines fixes i preveu tancar el 2021 amb 15.000.

Durant l’acte, en el qual també han participat la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i el president de Castella-la Manxa, Emiliano García Page, Marseglia també ha avançat que la companyia preveu formar 50.000 pimes i emprenedors per vendre ‘online’ abans de finals del 2025, dins del programa de formació ‘Enlaira’, en col·laboració amb l’Icex, Cepymes i Aecos, entre altres. El ‘marketplace’ americà compta en l’actualitat amb més de 12.000 pimes que venen els seus serveis a través de la seva plataforma a què van arribar els 250 milions d’euros el 2020, segons ha informat Marseglia.

Notícies relacionades

Amazon compta actualment amb 31 centres a Espanya que es preveu que ascendeixin fins als 40 a final d’any, segons Marseglia. Un d’aquests centres és MAD 7 a Illescas (Toledo), el segon centre de l’‘ecommerce’ en aquesta localitat i el setè de grans dimensions que té a Espanya. MAD 7 compta amb 115.000 metres quadrats, l’equivalent a 17 camps de futbol, i està dissenyat per enviar 550.000 unitats al dia a través d’una organització robotitzada per augmentar l’eficiència i seguretat de la logística.

En aquest sentit, la ministra Reyes Maroto ha celebrat la inauguració d’un nou centre logístic d’Illescas a Toledo. «Això demostra que Espanya és un lloc atractiu per a la inversió estrangera», ha defensat Maroto, que ha destacat que la pandèmia ha accelerat la digitalització del sector comercial (amb un creixement del 36% de les vendes ‘online’ el 2020), però a Espanya hi ha un dèficit de formació amb només el 19% de les pimes venent a internet, segons les dades de la ministra. «Hi ha preocupació perquè moltes afirmen que la falta de coneixement i la inversió són un obstacle», ha afegit Maroto.