Aliança amb CaixaBank

IBM anuncia tres nous centres de dades a Madrid, en la seva inversió més gran a Espanya

  • Aquests centres tindran CaixaBank com a primer client i generaran «centenars de llocs de treball», segons avança la companyia

IBM anuncia tres nous centres de dades a Madrid, en la seva inversió més gran a Espanya

Borja Puig de la Bellacasa / Moncloa

2
Es llegeix en minuts
EFE

IBM ha anunciat la instal·lació de la seva primera Regió Cloud Multizona (MZR) a Espanya, que es compondrà de tres centres de processament de dades. Està previst que entrin en funcionament durant el 2023 i tindran CaixaBank com a primer client. Aquests centres, que implicaran «centenars» de llocs de treball en els pròxims anys i s’instal·laran a la Comunitat de Madrid, suposen una aposta ferma per l’estratègic mercat espanyol, segons ha informat IBM en una nota de premsa, el mateix dia que el president del Govern, Pedro Sánchez, ha visitat les instal·lacions de la companyia.

Per ajudar a escalar l’adopció del núvol híbrid, aquest MZR d’IBM estarà dissenyat per permetre als seus clients europeus implementar les seves càrregues de treball de missió crítica amb alts estàndards de seguretat i donar resposta als requisits normatius i de sobirania de la dada. La companyia ha revelat el seu primer acord relatiu a aquesta infraestructura, que tindrà CaixaBank com a protagonista i que servirà perquè l’entitat llanci el seu projecte «CloudNow», que té per objectiu evolucionar les seves aplicacions de negoci.

Aquests tres centres de dades estaran ubicats a Alcobendas, Las Rozas i Madrid. Els centres estan dissenyats de manera individual perquè en cas de catàstrofe o incidència, aquesta només afecti un dels centres de dades en lloc de tots, cosa que permet proporcionar serveis al núvol consistents i una capacitat més gran de recuperació per ajudar els clients a executar contínuament càrregues de treball de missió crítica.

Núvol híbrida

CaixaBank serà la primera empresa a unir-se a la nova Regió Multizona (MZR) d’IBM, amb l’objectiu de reforçar la seva estratègia tecnològica i la seva capacitat d’innovació. El conseller delegat del banc, Gonzalo Gortázar, ha explicat com CaixaBank posarà en marxa el seu nou projecte tecnològic basat en el núvol híbrid. «Hem portat a terme una anàlisi del millor model de ‘cloud’ per al Grup CaixaBank i hem desenvolupat un pla, anomenat CloudNow, per a l’evolució tant de l’arquitectura tecnològica com de la gestió de mitjans i dades», ha assenyalat.

El directiu ha remarcat que el núvol híbrid els permetrà «avançar més ràpidament, amb més flexibilitat, més eficiència i millor escalabilitat». «El futur és poder disposar del millor dels dos mons: dels nostres sistemes tradicionals, que són molt rics i ens ofereixen grans capacitats, i de la tecnologia ‘cloud’, que avui és imprescindible en el ‘time-to-market’ i en l’atracció del talent», ha afegit. Gortázar ha valorat també el fet que CaixaBank sigui la primera empresa d’Espanya a unir-se a la nova Regió MultiZona d’IBM.

Notícies relacionades

«És una satisfacció i una oportunitat ser el primer client d’una infraestructura d’aquestes característiques i haver contribuït que IBM hagi pres la decisió d’ubicar aquest centre a Espanya tenint en compte les nostres necessitats», ha apuntat Gortázar, que creu que aquesta operació «reflecteix que alguna cosa està passant i que Espanya és un lloc per invertir».

Segons CaixaBank, la incorporació al MZR d’IBM a Espanya serà clau per impulsar CloudNow, projecte que anirà dirigit a millorar l’eficiència, evolucionar aplicacions clau per al negoci i reforçar la visió innovadora a l’entitat. A més, suposarà un suport als centres de processament de dades pròpies en la gestió de càrregues de treball i els pics de demanda, i contribuirà a reforçar la disponibilitat i la velocitat d’accés als serveis.