Infraestructures

Aragonès acusa el Govern central d’«amagar la seva divisió» pel Prat

El president insisteix a prioritzar el traspàs de la gestió dels aeroports catalans

Aragonès acusa el Govern central d’«amagar la seva divisió» pel Prat

David Zorrakino - Europa Press

1
Es llegeix en minuts

 El president Pere Aragonès ha acusat aquest divendres el Govern de Pedro Sánchez d’intentar «amagar la seva divisió» interna entorn del projecte d’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat i ha exigit el traspàs dels aeroports catalans. Dos dies després de l’anunci del Govern central de suspendre la inversió de 1.700 milions d’euros prevista per al Prat, Aragonès ha insistit una vegada més a reclamar el «traspàs» dels aeroports de Barcelona, Girona i Reus per evitar que en la seva gestió prevalguin els «interessos centralistes» que acaben «afavorint el Gran Madrid» i per vetllar pels criteris mediambientals.

Notícies relacionades

En declaracions a Catalunya Ràdio, Aragonès ha recalcat que l’acord segellat el 2 d’agost per invertir en l’ampliació de l’aeroport preveia que els detalls del projecte es concretarien «en el Pla Director», a elaborar en els dos anys següents després d’un debat en la taula tècnica amb ajuntaments i actors implicats. Aragonès no creu que el Govern central hagi retirat ara el projecte per la falta de recolzament de la Generalitat, sinó que «intenta amagar la divisió» entre el PSOE i Unides Podem sobre aquesta qüestió.

En aquest sentit, ha esmentat la visita de dijous de la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, a la llacuna de la Ricarda, l’espai natural amenaçat per l’ampliació de l’aeroport. Aragonès ha assegurat que «cap conseller» pensava anar a la manifestació convocada per al 19 de setembre contra l’ampliació, malgrat que dimarts la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va deixar oberta la porta a aquesta possibilitat.