Hyatt compra a Apple Leisure la seva seu europea a Mallorca

L’operació immobiliària es tanca per 2.300 milions d’euros

Hyatt compra a Apple Leisure la seva seu europea a Mallorca

DM

2
Es llegeix en minuts

El gegant nord-americà Hyatt desembarca a Europa entrant per Mallorca, amb la compra d’Apple Leisure Group (ALG), la també americana que va fer incursions al Vell Continent a finals del 2018 quan va adquirir la cadena Alua, raó per la qual té la seva seu a l’illa.

L’operació, que es tancarà per 2.300 milions d’euros, es tradueix en el fet que la gran companyia amb seu a Chicago duplicarà el seu posicionament en resorts vacacionals i es convertirà en l’operador d’hotels de luxe més gran a Mèxic i el Carib i expandirà la seva presència a Europa en el 60%, segons explica Hyatt al seu comunicat oficial.

Amb aquesta transacció culminen els plans dels dos grans fons nord-americans, KKR i KSL, propietat d’Apple Leisure Group, que com explicava en una entrevista amb aquest diari el mallorquí Javier Collpresident de Desarrollo Global i un dels fundadors d’aquesta companyia hotelera, passaven per la seva venda a una altra companyia (de manera que seria ja la tercera), a un fons o bé la sortida a borsa. A principis d’aquest any, Coll avisava que els seus plans en aquest sentit es retardaven per la crisi; no obstant, ha culminat l’operació, que es tancarà en el quart trimestre, avança Hyatt.

L’arribada d’ALG a Europa es va produir a finals del 2018, quan el grup nord-americà va anunciar l’adquisició d’Alua Hotels & Resorts, la cadena espanyola fundada el 2015 a Mallorca que havia protagonitzat un ràpid creixement al sector. Aleshores tenia 16 establiments i més de 4.000 habitacions a Espanya. Dos anys i mig després, Apple Leisure, la gestora creada per Alex Zozaya i de gran implantació a Mèxic i al Carib, té més de 33.000 habitacions a 10 països, entre els quals també gestiona 16 establiments de Roc Hotels després de l’acord al qual es va arribar a finals del 2020. Com destaca Hyatt, ALG ha passat de tenir nou ‘resorts’ el 2007 a gairebé 100 a finals d’aquest any, amb 24 acords més en hotels addicionals en procés de desenvolupament. Precisament aquest agost transcendia que als seus establiments a Mallorca s’unirà el projecte a Magaluf que havia d’explotar la cadena de Kike Sarasola, Room Mate, propietat d’HIP, la plataforma d’inversió hotelera de Blackstone, que després de la seva reforma tornarà a ser gestionada per Alua.

Hyatt destaca en la seva nota de premsa que entre les marques que formen part d’ALG (Secrets, Dreams, Breathless i Zoëtry) hi ha la de «ràpid creixement Alua», que s’expandeix per Europa. A més de duplicar la seva presència al sector vacacional, sent l’operador més gran a Mèxic i el Carib, el gegant nord-americà accelerarà el creixement a Europa. Una competència de primera mà per a les grans hoteleres mallorquines.

Continuïtat

Notícies relacionades

El mallorquí Javier Coll sempre presumeix d’equip gestor. Quan ALG, amb la seva gestora hotelera AMResorts, va arribar a Espanya amb la compra d’Alua la nord-americana es va quedar amb l’equip que liderava Javier Águila, que, com destaca el directiu, juntament amb la cartera hotelera que incloïa l’operació, va accelerar el creixement. Al mateix camí, Hyatt anuncia que ALG ara a les seves mans seguirà sota la direcció del seu conseller delegat, Alejandro Reynal, i el seu equip.

Hyatt es compromet a accelerar la venda d’actius i arribar a 2.000 milions de dòlars (1,7 milions d’euros) amb aquesta estratègia i aconseguir el 80% de la seva facturació en tarifes per al 2024. Aspira a liderar el sector del luxe.

Temes:

Hotels Apple