Entre 600 i 700 euros

Els beneficiaris de l’ajuda per erto de la Generalitat començaran a cobrar a partir de divendres

  • El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, afirma que els 98.965 pagaments validats estaran ingressats a mitjans de la setmana que ve

colapso-sepe

colapso-sepe / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els beneficiaris de l’ajuda per a treballadors en erto de la Generalitat començaran a cobrar a partir d’aquest divendres. I el total de 98.965 pagaments autoritzats per la conselleria d’Empresa i Treball estaran abonats a mitjans de la setmana que ve. Així ho ha explicat aquest dijous el conseller Roger Torrent en la roda de premsa per valorar les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) publicada per l’INE. Aquesta ajuda, un pagament únic de 600 o 700 euros, va ser dissenyada per esmorteir parcialment la pèrdua de poder adquisitiu acumulada pels treballadors que durant aquesta pandèmia han estat durant llargs períodes en un expedient de regulació temporal d’ocupació. El seu cost per a l’erari públic és de 66,8 milions d’euros.

Notícies relacionades

Aquesta és la segona convocatòria d’ajudes per a treballadors en erto que llança la Generalitat des de començaments d’any. La primera es va obrir al març i es va pagar a l’abril i aquesta s’ha obert a principis d’aquest juliol i s’abonarà entre finals del mateix mes i els primers dies d’agost. De moment, no hi ha hagut incidències en els tràmits i, segons expliquen des del Departament de Treball, els pagaments s’efectuaran amb normalitat en els pròxims dies. Aquest divendres es publicaran les ordres de pagament i l’arribada d’aquests 600 o 700 euros als comptes dependrà ja de l’entitat bancària de cada beneficiari. Hi ha el compromís que el desfasament entre el cobrament del primer i l’últim amb prou feines sigui d’un o dos dies i a mitjans de la setmana que ve tothom hagi cobrat.

En la primera convocatòria d’ajudes sí que hi va haver problemes en els pagaments, ja que llavors els tràmits els va gestionar el Departament de Treball, però amb informació del SEPE –dependent del Ministeri de Treball–. Fet que va originar substancials problemes de coordinació que van provocar que un terç dels beneficiaris autoritzats cobressin tard. Alguns amb gairebé un mes de retard. En aquesta ocasió i atès el precedent, tota la informació s’ha gestionat des de la Generalitat i insisteixen que no hi haurà problemes en els pròxims dies.