Bancs

ING revifa la ‘guerra’ de les hipoteques

L’entitat rebaixa el tipus d’interès dels seus préstecs per adquirir vivenda

Sede de ING en España

Sede de ING en España / David Castro

1
Es llegeix en minuts

ING ha reduït el preu de les seves hipoteques al mercat espanyol en deu punts bàsics, tant de la seva Hipoteca Naranja Variable, com Mixta i Fija, segons ha anunciat aquest divendres en un comunicat.

En concret, la Hipoteca Naranja Variable passa a tenir un tipus d’interès d’Euríbor més 0,89%, davant el seu preu anterior, del 0,99%. La quota del primer any es manté a l’1,99%.

Per la seva banda, a la Hipoteca Naranja Mixta es redueix el període variable a Euríbor més 0,89% (abans al 0,99%). El tram fix –els deu primers anys– es manté a l’1,25%. Finalment, la Hipoteca Naranja Fija passa a tenir una nova quota de l’1,50% (abans a l’1,60%).

L’entitat recorda que, després del llançament de la seva hipoteca fixa l’any passat, aquest mes d’abril passat va reforçar la modalitat mixta «reduint el tipus d’interès del període fix».

D’altra banda, assenyala que a les seves hipoteques es concedeix fins al 80% del valor de taxació –el 75% en el cas de segona vivenda– i «no comporta cap tipus de despesa addicional per a la seva formalització». A més, el procés és ‘online’ fins a la firma i compta amb un gestor personal.

Notícies relacionades

Quant a l’evolució de l’activitat hipotecària, ING assenyala que fins al març s’ha registrat un augment del 46% a nova producció en comparació amb el mateix període del 2020. Per classe d’hipoteca, el 48% de les contractades el 2021 han sigut a tipus variable; el 38%, mixtes, i un 14%, fixes.

Quant a canals, el mes de juny el 35% dels préstecs hipotecaris es van realitzar a través de dispositius digitals.