50è aniversari

Covestro reafirma la inversió de 200 milions a Tarragona

L’empresa química alemanya preveu destinar la inversió a una nova planta de clor

covestro

covestro

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La multinacional química alemanya Covestro ha reafirmat que invertirà un total de 225 milions d’euros a Catalunya, dels quals 200 correspondran a la nova planta de clor de Tarragona, que s’acabarà a mitjans del 2022. Els altres 25 milions es destinaran a projectes relacionats amb la fàbrica que té a Barcelona. El màxim responsable tecnològic del grup, Klaus Schäfer, va anunciar ahir aquestes inversions durant una visita a Catalunya, ha informat aquest dijous Covestro en un comunicat.

Aquestes inversions suposaran la creació de 40 llocs de treball a Tarragona i 10 més a Barcelona. Covestro ha potenciat la seva presència a Espanya fins a arribar als 500 empleats als seus quatre centres de treball a Catalunya, ubicats a Barcelona, Tarragona, Parets del Vallès i Santa Margarida i els Monjos, gràcies a l’adquisició del negoci de resines i materials funcionals de l’empresa holandesa Royal DSM.

Covestro preveu que la planta de clor de Tarragona comenci a funcionar en la segona meitat del 2022, una instal·lació «que garantirà un subministrament eficient, sostenible i independent de clor, una matèria primera crucial per a la indústria química». La nova planta de clor utilitza la tecnologia ODC, patentada i exclusiva de Covestro, que és una evolució del mètode tradicional d’electròlisi per a l’obtenció de clor i permet reduir el consum d’energia en un 25% aproximadament, una quarta part menys que el mètode convencional, utilitzant dos volts en lloc dels tres habituals. Com a resultat, les emissions de CO2 de la nova planta es poden reduir en 22.000 tones mètriques a l’any en comparació amb la tecnologia convencional. Això es tradueix en, aproximadament, la quantitat produïda per 15.000 cotxes a l’any. Tota la producció s’utilitzarà internament a la planta d’MDI de Covestro, un precursor per a la fabricació d’espuma rígida, que és un excel·lent material aïllant i s’utilitza, per exemple, als edificis per reduir el consum d’energia.

Notícies relacionades

Covestro també ha anunciat que ha entrat recentment al mercat de la sosa càustica a Espanya. El país té un mercat atractiu d’aquest producte, que es reforça amb la construcció a Tarragona de la nova planta de clor, que permetrà la producció local de sosa càustica en el segon semestre del 2022. Fins al moment, Covestro ha preparat les instal·lacions logístiques adequades al port de Tarragona per assegurar el subministrament d’aquesta matèria als seus clients al país.

Quant a la planta de Barcelona, Covestro hi destinarà 25 milions durant el 2021 i el 2022 a fi de finançar diversos projectes de millores, tots relacionats amb la sostenibilitat i la circularitat. Aquestes inversions suposaran 10 nous llocs de treball, amb la qual cosa la plantilla d’aquesta instal·lació augmentarà un 15%. Covestro aposta així també de forma ferma per la planta de Barcelona, que havia rebut ja inversions per 5,5 milions des del 2018, tot això per aconseguir que la planta de Barcelona sigui una instal·lació flexible, capaç de llançar nous productes centrats en la sostenibilitat i la química verda.

Temes:

Química