Turisme

Viatges El Corte Inglés i Logitravel es fusionen i creen un nou gegant dels viatges

El conseller delegat de la companyia resultant serà Jorge Schoenenberger, actual soci director de Deloitte per al sector turístic

Viatges El Corte Inglés i Logitravel es fusionen i creen un nou gegant dels viatges
1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Després de la fusió entre Globalia i Barceló, anunciada fa un any i mig i executada uns mesos després, Viatges El Corte Inglés i Logitravel han anunciat un acord per fusionar els seus negocis i crear un nou gegant dels viatges que aspira a convetir-se en un «referent global del sector dels viatges».

La companyia, fruit d’aquest acord, sumarà 3.500 milions d’euros en ingressos, sobre la base de les dades de l’exercici 2019 (la unió de Globalia i Barceló arribava als 3.700, segons les dues companyies), una plantilla que supera les 5.000 persones, més de 500 punts de venda a tot el món i una «àmplia cobertura ‘online’».

A més, tindrà com a conseller delegat Jorge Schoenenberger, actual soci director de Deloitte per als sectors de Turisme, Hotels, Oci i Transport a Espanya i EMEA.

La nova companyia inclourà tant els viatges de vacances, com de negocis, incentius, congressos i esdeveniments, segons ha assenyalat en un comunicat El Corte Inglés. A més, serà un referent de determinats productes, com «Disney o creuers», i comptarà amb una forta presència a Espanya, Portugal, França, Alemanya i Llatinoamèrica.

Notícies relacionades

«Aquest és el punt de partida d’una companyia que es crea amb una gran ambició i un full de ruta en què es contemplen noves aliances que es podrien afegir al projecte», assegura la cadena de grans magatzems. La nova empresa que neix sense deute i amb una sòlida posició financera pretén consolidar el seu posicionament en el mercat ibèric tant en el negoci emissor com en el receptiu. Així mateix, impulsarà noves destinacions a Llatinoamèrica, el sud d’Europa i la conca mediterrània, i desenvoluparà nous mercats de forma selectiva.

El Corte Inglés ha comptat com assessors financers amb Deloitte i Banco Santander Investment Banking, mentre Logitravel ha sigut assessorat per EY. Com assessors legals, han intervingut Cuatrecasas per part d’El Corte Inglés, i Baker&McKenzie en nom de Logitravel.