Mercat laboral

L’onada d’eros repunta a Catalunya: 7.993 acomiadaments fins al maig, ja més que en tot el 2020

  • Les reestructuracions empresarials es cobren 1.755 cessaments al maig i el nombre total d’afectats és el pitjor des del 2013

L’onada d’eros repunta a Catalunya: 7.993 acomiadaments fins al maig, ja més que en tot el 2020
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’onada d’eros torna a repuntar a Catalunya i entre gener i maig s’ha cobrat ja 7.993 acomiadaments. Només en els cinc primers mesos de l’any hi ha hagut més afectats per un expedient de regulació d’ocupació (ero) que en tot el 2020 i la xifra ja és la pitjor (a falta uns altres set mesos per tancar l’exercici) des del 2013. Així ho constaten les dades actualitzades pel Departament de Treball aquest divendres a la tarda, en els quals es visualitza una acceleració de la destrucció d’ocupació en comparació amb els mesos precedents.

La històrica fàbrica de bolis Bic Graphic, l’automobilística Fico Transpar o l’hostal del Monestir de Poblet han sigut algunes de les companyies que han sumat el seu nom a la llarga llista de firmes que han registrat un ero durant el que portem de 2021. Les dades del Departament de Treball només computen els acomiadaments col·lectius que únicament afecten centres de treball ubicats a Catalunya. És a dir, no tenen en compte les recents reestructuracions d’empreses com CaixaBank, BBVA o El Corte Inglés, entre moltes altres, que també han cessat recentment treballadors seus, però ho han fet alhora a diferents seus repartides per tot Espanya.