Ocupació universitària

Google i Amazon, les empreses més atractives per als universitaris espanyols

  • El teletreball no és dins de les preferències dels universitaris enquestats. Tan sols el 18,5% valoren aquesta condició laboral. 

Google i Amazon, les empreses més atractives per als universitaris espanyols

Unsplash

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Google i Amazon han sigut les companyies en les quals agradaria treballar als universitaris espanyols, segons el «I Informe Business Talents, sobre les actituds i tendències dels universitaris espanyols», portat a terme per Praxis MMT i Herbalife Nutrition. A aquestes les segueixen Inditex, Apple i Banc Santander, tot i que a la meitat dels enquestats (50,8%) els agradaria emprendre el seu propi negoci.

Quant a les àrees en les quals desenvolupar la seva feina dins d’una empresa, el 36% dels joves opta per la Direcció general, seguit de l’àrea de Màrqueting (33,8%) i comercial (30,5%). A més, segons els resultats, els joves han ressaltat que creuen tenir habilitats, talent i preparació per exercir aquestes funcions, a més d’estar segurs de si mateixos, destacant entre les seves habilitats l’ús de xarxes socials (7,7 punts), el pensament estratègic (amb un 7,65); la capacitat per al treball en equip (7,63), l’amabilitat (7,62) i la capacitat de lideratge (7,59). 

En aquesta línia, si ens centrem en les denominades Soft Skills la característica que més destaquen d’ells mateixos és la capacitat resolutiva (49,8%), seguida de l’empatia i la perseverança (empatades al 47,3%) i la iniciativa (43,8%). 

Quant a les condicions laborals, el teletreball no és dins de les preferències dels universitaris enquestats. Tan sols el 18,5% dels joves que es troben actualment cursant estudis a la Universitat valoren el teletreball que ofereixen les empreses com una opció que els desperta interès quan busquen feina.

Altrament, la possibilitat de promoció (elegit pel 33,5% dels joves) i que els ofereixin estabilitat en l’ocupació (26,9%), són les característiques en què més es fixarien per entrar a treballar en una empresa. A més, també valoren que siguin empreses innovadores i creatives (26,3%), que puguin tenir un salari una mica més alt (26,1%) i que els garanteixin oportunitats de formació (26%).

«Donada la situació actual, ens resulta destacat que els universitaris no valorin que les empreses els facilitin poder treballar des de casa seva. Analitzant aquests resultats, veiem en el seu comportament que després de l’experiència de més d’un any de classes ‘online’, a l’hora de buscar una feina donen més prioritat a la necessitat de poder relacionar-se i no sentir-se aïllats, la sensació de pertinença a un equip en el qual puguin desenvolupar-se més còmodament, alhora que valoren no veure’s frustrats o desmotivats en els seus començaments i adaptació al món laboral pels inconvenients que els pugui ocasionar el treball a distància», apunta Mario Martínez, director de l’Informe Business Talents.

Notícies relacionades

Respecte a la situació de l’ocupació juvenil en un futur pròxim, els universitaris espanyols es mostren pessimistes, ja que el 55,8% considera que la situació serà pitjor o molt pitjor en els pròxims anys, davant el 33,5% que pensa que la situació serà millor o molt millor.

En aquest sentit, la gran majoria dels universitaris (88,7%) han afirmat que acceptaria canviar la seva residència a un altre país per raons de feina. Entre els estudiants que se n’anirien fora d’Espanya per raons laborals, les destinacions on preferirien anar serien: Estats Units (29,5%), Alemanya (17,3%), Regne Unit (12,2%) i Canadà (12,2%).