Nova tarifa elèctrica

Les ordenances prohibeixen a diverses ciutats posar rentadores quan surt més barat

A Barcelona, des de les 21.00 hores es prohibeix l’ús d’electrodomèstics sorollosos

1
Es llegeix en minuts

L’entrada en vigor de les noves tarifes del rebut de la llum per als usuaris que opten pel preu voluntari per al petit consumidor (PVPC) han provocat innombrables recomanacions per poder estalviar una bona quantitat d’euros tenint en compte els tres trams horaris vigents: el d’hora punta (de 10.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.00 hores), l’horari pla (de 8.00 a 10.00, de 14.00 a 18.00 i de 20.00 a 0.00 hores) i el més econòmic, la vall (de 0.00 a 8.00 hores i els caps de setmana).

Precisament és en aquest últim tram en què associacions com l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) recomanen posar en funcionament els electrodomèstics amb més despesa d’energia, com les rentadores o els rentaplats, però que al seu torn són els més sorollosos molestos per als veïns.

Barcelona, Conca, Castelló o Saragossa, estalviar a la factura de la llum posant en remull la roba o els plats resultarà tasca complicada, sobretot si disposem d’aparells sorollosos o amb una excessiva vibració. Les ordenances municipals de sorolls d’aquests ajuntaments prohibeixen el funcionament de la rentadora o el rentaplats quan surt més barat al consumidor.

Barcelona, des de les 21.00 hores es prohibeix l’ús d’electrodomèstics sorollosos. A més, si els ciutadans decidissin saltar-s’ho i pertorbessin el soroll dels veïns fins al punt que aquests truquessin a les autoritats, podrien enfrontar-se a multes que oscil·len entre els 750 i els 3.000 euros.

Castelló, estalviar a la factura de la llum posant en remull la roba o els plats resultarà tasca complicada, sobretot si disposem d’aparells sorollosos o amb una excessiva vibració. L’Ordenança Municipal de Soroll de l’Ajuntament de Castelló, que està vigent des del 2018, prohibeix el funcionament de la rentadora o el rentaplats, segons el text que es correspon a les activitats en immobles privats.

Notícies relacionades

 A Conca, l’ordenança municipal de sorolls prohibeix expressament que s’enxufi qualsevol aparell que pertorbi el descans dels veïns i que superi els 45 decibels entre les 22.00 i les 8.00 hores entre setmana i entre les 23.00 i les 9.00 hores els divendres, dissabtes i dies festius.

Saragossa passa el mateix, la seva ordenança limita l’ús d’electrodomèstics sorollosos.