Relleu

Xavier Vilajoana, nou president dels promotors de Catalunya

El conseller delegat del Grupo Euroconstruc relleva en el càrrec Lluís Marsà, que passa a ser president d’honor d’Apce Catalunya

ECONOMIA Xavier Vilajoana, nou president d ela ASsociació de Promotors i Constructors d’Edificis de Barcelona (Apce)

ECONOMIA Xavier Vilajoana, nou president d ela ASsociació de Promotors i Constructors d’Edificis de Barcelona (Apce)

2
Es llegeix en minuts

L’Associació de Promotors de Catalunya (Apce) ha elegit Xavier Vilajoana nou president en l’assemblea general celebrada aquest dijous. El conseller delegat del Grupo Euroconstruc i fins ara vicepresident tercer d’APCE, ocuparà el càrrec en substitució de Lluís Marsà durant quatre anys. Marsà, que ha sigut president durant dos mandats, ha sigut elegit president d’honor.

El nou president d’APCE Catalunya ha destacat la gran tasca feta pel seu predecessor i l’anterior equip directiu, «portada a terme en temps difícils de crisi econòmica i continus canvis legislatius que perjudiquen l’activitat del sector». Vilajoana ha presentat la seva nova junta directiva, en quèElena Massot i Josep Lluís Núñez repetiran en les vicepresidències primera i segona respectivament, mentre que la vicepresidència tercera que deixa vacant Vilajoana l’ocuparà Eduard Brull.

D’altra banda, Lluís Marsà ha agraït profundament el seu nou nomenament i s’ha posat a disposició de Vilajoana. Al seu torn ha realitzat un breu repàs dels principals assoliments assumits en els seus nou anys al capdavant de l’Associació, entre els quals ha destacat la integració de l’activitat patrimonialista com a part del teixit associatiu d’APCE, i el salt qualitatiu en la representativitat de l’entitat, que el 2016 es va convertir en la patronal de referència del sector promotor, constructor i patrimonialista a Catalunya, quan va adoptar el seu nom actual, Apce Catalunya.

Respecte al nou full de ruta de l’Apce, Vilajoana ha destacat com a principals prioritats per als pròxims quatre anys potenciar «l’acompanyament a les empreses del sector en vista de la situació d’inseguretat jurídica a conseqüència dels últims canvis legislatius, davant les administracions i representants polítics». També ha apostat per reforçar «la defensa dels interessos del sector, posant en relleu la seva importància en la recuperació econòmica del país» i treballar «per millorar la imatge que té la societat de l’activitat promotora i constructora».

Notícies relacionades

Vilajoana és enginyer industrial i MBA en Edificació i Urbanisme per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i llicenciat en ADE i Humanitats per la UOC. Compta amb un PDG en ‘Business Administration, Management & Operations’ i una especialitat en Direcció d’Empreses Immobiliàries, ‘Real Estate Development’, tots dos per l’IESE, i un Màster en Enginyeria i gestió de les energies renovables per la UB, entre altres titulacions. E

Actualment, Vilajoana és conseller delegat del Grupo Euroconstruc, empresa catalana de gestió integral del procés immobiliari amb presència internacional. Al terreny esportiu manté una estreta vinculació amb el futbol i el F.C. Barcelona, club del qual va ser membre de la junta directiva i responsable del futbol formatiu, la Masia, i el futbol femení, entre altres càrrecs.

Temes:

Construcció