Desinversió

El Sabadell negocia vendre a MoraBanc la seva filial d’Andorra

ECONOMIA  CESAR GONZALEZ BUENO    BANC BANCO SABADELL

ECONOMIA CESAR GONZALEZ BUENO BANC BANCO SABADELL

1
Es llegeix en minuts
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

El Sabadell ha anunciat aquest dilluns que ha iniciat negociacions amb l’entitat andorrana MoraBanc per vendre-li la seva filial al país. «Aquestes converses s’emmarquen en la nostra estratègia de centrar l’activitat de negoci a Espanya i considerar aquelles operacions corporatives internacionals que tinguin sentit tant per la naturalesa del comprador, com per les condicions econòmiques plantejades», ha anunciat el seu conseller delegat, César González-Bueno, en una nota. 

Notícies relacionades

Banc Sabadell d’Andorra és una entitat petita: el seu actiu ascendeix a 1.037 milions d’euros, amb 426 milions en crèdits i 1.830 milions en recursos de clients entre balanç (com a dipòsits i comptes) i fora de balanç (com a fons d’inversió). L’entitat va guanyar l’any passat 10 milions i té set oficines. Té una ràtio de solvència elevada, del 20,4%, una rendibilitat sobre el capital del 10,5%, una quota de mercat pròxima al 20%, i una xarxa de caixers que li permeten atendre el 23% dels particulars i el 32% de les empreses andorranes.

La filial va ser creada el 2000 pel Sabadell, que posseeix prop del 51% de les seves accions, i un grup d’empresaris del Principat. Les dues entitats, segons ha explicat el banc, ja han informat de les negociacions als diferents supervisors i, en cas de materialitzar-se, està previst que l’operació inclogui el dret dels accionistes minoritaris a adherir-s’hi en els mateixos termes econòmics que s’acordin amb el Sabadell.