Anton Costas pren possessió com a president del CES

  • El nou president del CES s’ofereix a millorar la qualitat del debat públic

 

  / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

El president del Consell Econòmic i Social (CES), Antón Costas, ha ofert la institució com a «instrument valuós per contribuir a millorar tant la qualitat» del procés d’adopció de decisions polítiques «com del debat públic». Durant el seu acte de presa de possessió, Costas ha considerat que els pròxims anys estaran dominats per la incertesa, ja que la pandèmia actual és «un assaig general del que ens vindrà» amb el canvi climàtic o la transformació digital.

Notícies relacionades

Per afrontar aquesta incertesa, el nou president del CES ha advocat pel «compromís» entre els qui «els va bé» i els qui es queden enrere i per un esforç més gran de «repartiment del risc» entre l’Estat, les empreses i els treballadors, com ha passat amb els expedients de regulació temporal d’ocupació (erto). Aquests dos elements constitueixen «un contracte social» o consens que redueix el conflicte i millora la cooperació, ha destacat, i aquest és l’àmbit en què treballa el CES, per la qual cosa ha animat els consellers a «projectar la veu» de la institució perquè aquesta es faci sentir.

La vicepresidenta tercera i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha assegurat que la tasca del CES és especialment important en un moment de «transicions importants com a país i com a societat», entre les quals ha destacat el «compendi de reformes laborals que seran transcendentals» per modernitzar el mercat de treball. La vicepresidenta segona i ministra d’Economia, Nadia Calviño, ha celebrat l’aposta pel consens i ha posat el focus en el moment econòmic i social en què es troba Espanya, amb un Pla de Recuperació que permetrà afrontar reformes per a, entre altres matèries, millorar el creixement i «europeïtzar» el mercat laboral.

Temes:

Antón Costas