Finançament

Abertis col·loca 600 milions d’euros en bons a 7 anys amb una demanda gairebé sis vegades superior

La firma assegura que els fons aniran destinats a refinançar venciments de deute existent

zentauroepp40475492 abertis171009201727

zentauroepp40475492 abertis171009201727 / JORGE GUERRERO

1
Es llegeix en minuts

Abertis ha col·locat en el mercat una emissió de deute de 600 milions d’euros a 7 anys amb un cupó del 0,62%, el més baix de la seva història, després de rebre una demanda que ha superat en gairebé sis vegades el volum inicial. La companyia gestora d’autopistes i altres solucions de mobilitat ha executat aquesta nova operació de gestió activa del seu deute a través de la seva filial francesa Holding d'Infrastructures de Transport (HIT), que controla el 100% de Sanef, societat que gestiona més de 2.000 quilòmetres d’autopistes a França.

Els 600 milions d’euros s’han col·locat entre inversors qualificats internacionals amb una sobresubscripció de 5,7 vegades mentre que el cupó es limita al 0,625% i té un venciment de 7,4 anys, segons informa la companyia participada per la italiana Atlantia i ACS.

Abertis assegura que els fons aniran destinats a refinançar venciments de deute existent de HIT, fet que suposa continuar allargant el perfil de venciment de deute del grup aprofitant les oportunitats que ofereix el mercat de crèdit per aconseguir bones condicions de finançament.

En la seva última gran emissió de deute, el gener d’aquest any, la companyia va comunicar una liquiditat de 5.000 milions d’euros sense venciments significatius de deute fins al 2023, després de portar a terme operacions de refinançament per 3.950 milions el 2020.

L’any passat, Abertis va perdre 392 milions d’euros, davant els 352 milions que va guanyar l’any anterior, com a conseqüència de la caiguda del trànsit a tots els mercats en els quals opera, tot i que va aconseguir limitar aquest impacte amb la seva diversificació geogràfica.

Notícies relacionades

A aquest efecte provocat per la pandèmia se suma el fet que algunes de les seves concessions a Espanya van vencent sense renovació per part de l’Estat, que està assumint la seva gestió eliminant els peatges. A l’agost venç un dels seus trams de l’AP-7 a Catalunya, per la qual cosa el Govern acaba de calcular una compensació de gairebé 1.300 milions d’euros.

No obstant, aquest càlcul dista molt dels gairebé 4.000 milions que demana Abertis, a causa de diferents interpretacions en els contractes. Tot i així, també aquest dimecres ha transcendit la intenció del Govern d’introduir peatges a totes les autovies espanyoles a partir del 2024, amb les noves oportunitats que això generaria per a l’empresa espanyola.

Temes:

Abertis Empreses