Resultats

Microsoft guanya 44.813 milions de dòlars en nou mesos, un 35% més

  • Els ingressos de la firma s’acosten als 122.000 milions de dòlars en el període entre juliol i març

microsoft

microsoft

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El gegant del software Microsoft va anunciar aquest dimarts unsbeneficis de 44.813 milions de dòlars en els nou primers mesos del seu exercici fiscal 2021, xifra que reflecteix un increment del 35% respecte al mateix període de l’exercici anterior, gràcies a l’augment de vendes per la pandèmia. L’empresa de Redmond (estat de Washington, EUA) va ingressar entre juliol i març 121.936 milions de dòlars, per sobre dels 104.982 milions anunciats el març de 2020, amb el gruix del creixement centrat en els serveis. Per la seva part, els inversors de Microsoft van guanyar durant els nou mesos passats 5,93 dòlars per títol en comparació amb els 4,34 que es van embutxacar en el tram equivalent de l’exercici fiscal 2020.

Per segments de negoci, les àrees en les quals s’ha registrat més creixement per a l’empresa creadora del sistema operatiu Windows van ser la computació en núvol –augment habitual durant els últims anys– i els videojocs, una de les indústries més beneficiades pels canvis en l’oci arran de la Covid-19. Així, Azure, la plataforma de computació en núvol de l’empresa i competidor d’AWS d’Amazon, va créixer un 50% interanual, i Dynamics 365, el software de gestió per a empreses molt vinculat al núvol, un 45%. El negoci entorn de la videoconsola de Microsoft, Xbox, va augmentar un 34%, ja que amb el tancament obligatori de gran part de l’oferta d’oci, milions de persones van recórrer als jocs digitals per passar el temps.

Notícies relacionades

Un altre producte de la companyia que també va experimentar un creixement substancial l’any passat va ser la xarxa professional LinkedIn, la facturació de la qual es va incrementar un 25%. «Després de més d’un any de pandèmia, la tendència d’adopció digital no s’està alentint. Al contrari, s’accelera, i això és només el principi», va indicar al presentar els resultats el conseller delegat de Microsoft, Satya Nadella.

Els comptes de l’empresa, no obstant, van quedar per sota del que esperaven els analistes i no van acabar de convèncer a Wall Street, on les accions de la firma es deixaven un 3,27% fins als 253,40 dòlars per títol en les operacions electròniques posteriors al tancament dels parquets.

Temes:

Microsoft