fitxatge

Joan Maria Nin, president de MoraBanc

L’executiu accedirà al càrrec al banc andorrà a partir de l’1 de maig

Joan Maria Nin, president de MoraBanc
1
Es llegeix en minuts

Joan Maria Nin, exconseller delegat de CaixaBank, ha sigut nomenat nou president del consell d’administració del banc andorrà MoraBanc. L’entitat andorrana ha informat en un comunicat que la junta d’accionistes de l’entitat financera, una vegada obtingut el vistiplau de l’Autoritat Financera Andorrana, ha acordat la incorporació de Nin com a president no executiu de l’entitat a partir de l’1 de maig.

Nin substituirà en el càrrec Pedro González Grau, que tanca una etapa de set anys a l’entitat andorrana, primer com a conseller delegat i els tres últims anys com a president. En aquesta nova etapa, Lluís Alsina exercirà de conseller director general i entrarà en el consell en substitució de Joan Quera, que finalitza el seu mandat.

MoraBanc remarca que, per tant, Alsina serà el primer executiu del grup andorrà, que, d’aquesta manera, culmina la renovació de les seves estructures de govern, després de les recents incorporacions dels independents José Manuel Lara i Gilbert Saboya.

Així doncs, el consell de MoraBanc que format per cinc consellers independents, tres de dominicals i un d’executiu. Nin (Barcelona, 1953) compta amb una extensa carrera professional en el món bancari, que l’ha portat a ser director general del Santander Central Hispano (1980-2002), conseller delegat de Banc Sabadell (2002-2007), director general de La Caixa (2007-2011) i vicepresident i conseller delegat de CaixaBank, Criteria i Fundació La Caixa (2011-2014).

Notícies relacionades

Actualment forma part de diferents consells d’administració com els d’Itínere Infraestructuras, Promociones Habitat i Société Générale.

Per la seva banda, Lluís Alsina es va incorporar a MoraBanc com a director d’estratègia el 2015 per liderar la transformació digital i el pla estratègic de transformació i creixement de l’entitat, mentre que el 2018 va ser nomenat director general per liderar el segon pla estratègic, que va culminar el 2020 amb el quart any consecutiu de creixement de beneficis.

Temes:

Bancs