ajustos

BBVA ofereix a qui acomiadi recol·locacions indefinides o amb autoocupació

El banc, que va anunciar un ero per a 3.798 empleats, insisteix a mantenir una «actitud dialogant»

2
Es llegeix en minuts

Igual com CaixaBank, la direcció de BBVA ha ofert als sindicats recol·locar el 100% dels treballadors afectats per l’expedient de regulació d’ocupació (ero) que està previst que afecti 3.798 persones. En aquest cas, el banc destaca com a fet diferencial que es tracta de contractes indefinits o d’autoocupació, segons l’acord al qual han arribat amb Randstad, però sense rebaixar de moment el nombre d’afectats anunciats inicialment com ha fet el seu competidor.

La proposta s’ha posat sobre la taula en el transcurs de la tercera reunió del procés de negociació de l’ero previst en la qual «no s’ha parlat del nombre d’afectats», segons les fonts consultades. El pla compta amb diferents programes a què «cada persona afectada per l’acomiadament col·lectiu podrà adherir-se lliurement segons els seus interessos i preferències professionals: feina per compte d’altri, autoocupació o formació de llarga durada», segons fonts de l’entitat.

Formació adaptada

Randstad crearà una plataforma de formació adaptada a les necessitats dels empleats de BBVA i oferirà sessions individuals de ‘coaching’ professional combinades amb tallers i seminaris especialitzats. Addicionalment també hi haurà mesures específiques per al col·lectiu de més grans de 45 anys i altres per a aquelles persones que, per la seva proximitat, només vulguin preparar-se per al moment de la jubilació.

El programa s’estendrà durant un període d’un any, ampliable fins a 30 mesos, superior per tant al període mínim de 6 mesos establert per llei (destaquen a BBVA); en el qual «un equip d’experts de Randstad acompanyarà els treballadors en la seva transició professional».

El banc reitera la seva «actitud dialogant». El procés de negociació seguirà en els pròxims dies entre la representació legal dels treballadors i BBVA continuarà amb noves reunions. Us mantindrem oportunament informats de les novetats que es vagin produint així que es vagi avançant en el procés. 

Notícies relacionades

La decisió de BBVA, que es va sumar a l’anunciada anteriorment per CaixaBank, va provocar les ires del Govern, la vice presidenta segona del qual i ministra d’Economia, Nadia Calviño, va afirmar que havia instat el Banc d’Espanya que analitzés possibilitats de limitar els salaris i en especial les bonificacions dels directius bancaris, especialment d’aquells subjectes a processos de reestructuració. En tot cas, la capacitat d’actuació en aquest sentit és bastant limitada, sobretot pel que fa a rebaixar la remuneració total.

Sense esmentar directament aquests acomiadaments col·lectius, la subgovernadora del Banc d’Espanya, Margarita Delgado, va afirmar al fòrum Primera Plana, organitzat per EL PERIÓDICO, que esperava que els bancs gestionessin bé el «risc reputacional» que afronten.

Temes:

Ocupació BBVA ERO