Fons europeus

Brussel·les reclama que la reforma del mercat de treball estigui a punt el 2021

 • El Govern trasllada a patronal i sindicat tres pactes entre aquest any i el 2022

GRAF5830 MADRID 11 02 2021 - La vicepresidenta y ministra de Asuntos Economicos y Transicion Digital Nadia Calvino interviene durante la inauguracion del Euroforo Vocento Europa Europa Ser o no ser  este jueves en la sede de Vocento en Madrid EFE Victor Lerena

GRAF5830 MADRID 11 02 2021 - La vicepresidenta y ministra de Asuntos Economicos y Transicion Digital Nadia Calvino interviene durante la inauguracion del Euroforo Vocento Europa Europa Ser o no ser este jueves en la sede de Vocento en Madrid EFE Victor Lerena / Victor Lerena

Es llegeix en minuts

Espanya té gairebé a punt el seu pacte amb Brussel·les per rebre els diners dels fons europeus. Segons informa la cadena SER, la Unió Europea reclamarà que la reforma del mercat laboral estigui a punt aquest mateix any. Després del desbloqueig del Constitucional alemany, la injecció de 140.000 milions entre transferències i crèdits previstos per al nostre país sembla molt més pròxim. Fonts del Govern i els agents socials han confirmat a aquesta ràdio que el calendari de compliment de les exigències europees està molt perfilat.

Tal com ha explicat l’Executiu a patronals i sindicats a les taules de negociació, el gabinet de Pedro Sánchez ha promès tenir publicats abans de final d’any els canvis reclamats en negociació col·lectiva, subcontractació, eretes, reforma de la contractació i polítiques actives d’ocupació.

A més, també es demana una reforma ambiciosa en matèria de pensions, que es repartirà entre el 2021 i el 2022. Els canvis en matèria fiscal, no obstant, es deixaran per a l’any que ve.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, el control comunitari sobre aquestes matèries no serà tan dur com en la crisi anterior, sinó que s’entreveu un pla amb reunions periòdiques que ja s’esbossava en el mateix Pla de Resiliència. La primera fita temporal, segons aquestes fonts, arribaria just abans de l’estiu, i s’hi podrien alliberar de 10.000 a 15.000 milions d’euros si Espanya ha completat les reformes del mercat laboral.