Crisi sanitària global

El Constitucional alemany avala la legalitat del Fons de Recuperació de la Unió Europea

La sentència dona el vistiplau a Alemanya per ratificar els 750.000 milions d’euros del bloc comunitari per mitigar les conseqüències de la Covid

EPA1859  BRUSELAS  BELGICA   06 03 2019 - Banderas de la Union Europea  UE  ondea  este miercoles  a las puertas de la Comision Europea en Bruselas  Belgica   EFE  Stephanie Lecocq

EPA1859 BRUSELAS BELGICA 06 03 2019 - Banderas de la Union Europea UE ondea este miercoles a las puertas de la Comision Europea en Bruselas Belgica EFE Stephanie Lecocq / STEPHANIE LECOCQ (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Andreu Jerez
Andreu Jerez

Periodista

ver +

El Tribunal Constitucional d’Alemanya ha aplanat el camí perquè el país firmi la legislació que ratifica el Fons de Recuperació de la Unió Europea, al desestimar els desafiaments legals contra el pla d’inversió finançat amb deute. La sentència és essencial perquè Alemanya ratifiqui l’import de recuperació de 750.000 milions d’euros del bloc per mitigar les conseqüències de la pandèmia de la Covid.

Aquesta decisió judicial repercuteix en tots els països de la Unió Europea. En el cas d’Espanya, el projecte del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que el Consell de Ministres va aprovar per a la seva remissió a la Comissió Europea, articula les reformes i els projectes d’inversió en un total de 30 blocs, o ‘fitxes’, en llenguatge comunitari. La inversió prevista en cada una d’aquestes 30 fitxes suma els 69.528 milions d’euros de diners europeus a fons perduts assignats a Espanya per als tres pròxims anys, dins del pla de recuperació Next Generation de la Unió Europea. A més, a cada una d’aquestes 30 fitxes el Govern ha compromès una sèrie de reformes davant Brussel·les, algunes d’aquestes amb calendari precís, al compliment del qual quedaran condicionats els desemborsaments bianuals graduals dels diners europeus.