Conveni Govern-CEOE

Escrivá avança un acord amb les mútues privades perquè els seus 10.000 sanitaris ajudin a vacunar

  • Escrivá avança un acord amb la CEOE per incorporar els professionals i els locals de les mútues amb l’objectiu d’accelerar la immunització de la població

Un sanitario, con una vacuna contra el covid

Un sanitario, con una vacuna contra el covid / Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts

El sistema de vacunació de la sanitat pública incorporarà pròximament fins a 10.000 sanitaris de les mútues privades per accelerar la campanya d’immunització. La Seguretat Social té un principi d’acord amb la patronal CEOE per posar a disposició la logística i el personal de les empreses per accelerar el procés d’immunització de la població. Així ho ha avançat aquest dilluns el ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luís Escrivá, en una entrevista a Antena 3. Des de la CEOE allarguen la mà i els seus recursos i les dues parts esperen tancar tan aviat com sigui possible aquesta entesa, de la qual es podran beneficiar les comunitats autònomes, les responsables d’implementar la campanya de vacunació.

El principi d’acord entre la Seguretat Social i la CEOE pretén evitar els possibles colls d’ampolla que es puguin produir en els pròxims mesos, una vegada que l’arribada de les diferents vacunes agafi més ritme i l’escull més gran per al tractament de la població no sigui la falta de vials, sinó la de mans o espais on vacunar. En aquest sentit, la xarxa de mútues col·laboradores vinculades a la gran patronal espanyola es posarà pròximament a disposició d’aquelles autonomies que així ho requereixin.

Notícies relacionades

Les iniciatives des de l’àmbit privat per accelerar el procés de vacunació s’han anat reiterant en els últims mesos, fruit de la prioritat empresarial per reestablir l’activitat econòmica, permetre la reobertura de sectors actualment encallats i concedir marge als seus comptes de facturació. A Catalunya, el soci de la CEOE, Foment del Treball, ja va traslladar a la Conselleria de Salut un programa de vacunació en què posava a disposició de l’autoritat sanitària prou infraestructura per immunitzar en una setmana 400.000 persones, entre treballadors i familiars. L’Estat posava les vacunes –actualment ostenta el monopoli de la compra d’aquests vials– i les empreses afiliades a Foment feien la resta: trucaven als treballadors i als mateixos centres de treball els subministraven els vials.

L’altra gran patronal catalana, Pimec, també ha mogut fitxa recentment per sumar velocitat al procés de vacunació. El president de l’entitat, Antoni Cañete, va anunciar a finals de març que estava en contacte amb el fons rus RDIF, titular de la vacuna Sputnik V. Aquesta ja s’està subministrant amb èxit a 55 països, però Espanya no n’és un. Des de la patronal insten el Ministeri de Sanitat a autoritzar l’aplicació d’aquesta vacuna.