Reorganització industrial

El grup Gallo amplia l’activitat productiva de la planta d’Esparreguera

Adjudicada a les instal·lacions la nova gamma de pasta de llegums

gallo2

gallo2

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El grup Gallo ha anunciat aquest dimecres l’ampliació de l’activitat productiva de la planta d’Esparreguera, amb l’adjudicació de la nova gamma de pasta de llegums. L’adjudicació de la nova gamma forma part de l’aposta estratègica del nou pla industrial, basat en la producció per especialitats de cada una de les plantes de la companyia, i contradiu les recents campanyes contra la companyia de les últimes setmanes davant una pèrdua de pes de Catalunya en les estratègies de la firma. La nova estratègia industrial va acompanyada d’un pla d’inversions, que, en el cas de la planta d’Esparreguera, s’ha traduït en prop de 100.000 euros per posar en marxa els processos de producció i les instal·lacions que permetran a la plantilla, formada per 15 persones, assumir el creixement de l’activitat productiva de les especialitats sense gluten, que ascendeix a 32 referències diferents, després de la incorporació de la nova gamma de farina de llegums.

El grup Gallo va arribar el febrer passat a un acord per al trasllat de 37 treballadors de la planta de Granollers a altres instal·lacions. El fabricant de pastes alimentàries va decidir traslladar a la planta de Còrdova (El Carpio) la producció de pasta seca.

La nova gamma Gallo Nature 100% Legumbres se circumscriu en l’aposta estratègica com a marca fabricant per desenvolupar categories d’alimentació saludable, d’ampli creixement al mercat en els últims mesos. El 2015, la fàbrica que Grup Gallo té a Esparreguera es va convertir en la primera del país a produir de manera exclusiva pasta sense gluten, sota la certificació Sistema de Llicència Europeu (ELS).

Grup Gallo manté l’objectiu de cobrir totes les necessitats de consum en la seva gamma sense gluten, que ja compta amb 21 referències, a les quals s’afegeixen les quatre noves varietats de pasta elaborades a base de llentia vermella, cigró i pèsol: es tracta de les hèlices de llentia vermella, els fideus de cigró, els macarrons de pèsol i les hèlices de cigró, elaborades amb el 100% de matèria primera de llegum.

Notícies relacionades

La producció en exclusiva de varietats sense gluten en aquesta planta es va iniciar el 2015, amb 600 tones produïdes durant el primer any. Cinc anys després, l’activitat ha augmentat fins a arribar a les 2.000 tones produïdes durant el 2020. Amb les noves varietats de la gamma Gallo Nature 100% Legumbres, la planta d’Esparreguera preveu produir 300 tones més anuals.

L’ampliació de l’activitat productiva a Esparreguera és conseqüència de la implementació del pla industrial, basat en el plantejament de producció per especialitats, amb què la companyia té la intenció de consolidar i redefinir els rols de les seves quatre fàbriques. El Grup Gallo és líder en fabricació i comercialització de pasta alimentària a Espanya, amb una quota en valor pròxima al 35% en pasta seca. Propietat del fons Proa Capital des del 2019, Gallo compta amb fàbriques a Granollers, El Carpio, Sant Vicenç dels Horts i Esparreguera.

Temes:

Alimentació