Audiència Nacional

García Carrión es reivindica com a denunciant en el cas de quatre cellers de Valdepeñas

  • Un jutge investiga quatre cellers per vendre com a reserva uns vins sense requisits

García Carrión es reivindica com a denunciant en el cas de quatre cellers de Valdepeñas
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresa García Carrión reivindica el seu paper com a denunciant en la investigació oberta sobre quatre cellers de Valdepeñas que presumptament estarien venent com a criança, reserva i gran reserva uns vins que no complien amb els requisits de la denominació d’origen. Els fets es remunten a una investigació iniciada a instàncies d’Anticorrupció i que està sent dirimida a l’Audiència Nacional, que considera que Félix Solís, Bodegas Navarro López, Bodeas Fernando Castro i García Carrión podrien estar incorrent en delictes de publicitat enganyosa, estafa i falsedat documental. Arran d’aquesta denúncia, García Carrión ha emès un comunicat en el qual nega les acusacions i assevera que han sigut ells, junt amb altres agricultors implicats, els que han promogut la denúncia contra aquestes presumptes pràctiques.

«García Carrión compta amb la traçabilitat de tots els seus vins i amb les auditories legals i independents que acrediten la correcta elaboració i comercialització dels seus vins sota la D.O. Valdepeñas», afirma la companyia al seu comunicat. En el text, la firma insisteix en els seus esforços per promoure «mesures de transparència» al si de l’Associació Interprofessional de la Denominació d’Origen de Valdepeñas (AIDO) i que aquestes no han prosperat pel «bloqueig» de les altres tres, investigades per l’Audiència Nacional. «S’ha demanat a la Presidència de la comunitat de Castella-la Manxa la intervenció de l’AIDO de Valdepeñas nomenant un president i secretari independents i modificant els estatuts perquè siguin democràtics», afirma García Carrión en la seva nota. 

Notícies relacionades

La denúncia explica que els cellers denunciats operen en el sector vinícola des de fa anys desenvolupant «una activitat empresarial important i lícita» que compaginen amb la delictiva, que es «concreta en la venda de quantitats de vi amb D.O.P. Valdepeñas per sobre de les declarades al corresponent Consell Regulador, sense complir les condicions d’elaboració que aquesta denominació requereix i, per tant, no responent a la qualitat disposada en l’etiquetatge del vi embotellat». 

«García Carrión, en el seu desig de prestigiar la Denominació d’Origen de Valdepeñas, farà tot el que estigui a la seva mà i, especialment, el precís perquè es controlin i s’apliquin mesures eficaces per evitar el frau en la comercialització dels vins de la D.O. i exercirà les accions legals que li assisteixen per dur-ho a terme», replica en el seu comunicat. 

Temes:

Empreses