Telecomunicacions

Cellnex portarà a terme la seva ampliació de capital de 7.000 milions per 36,33 euros

La companyia compta amb compromisos irrevocables de subscripció del 27% de les accions noves

cellnex

cellnex

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Cellnex realitzarà una ampliació de capital de 7.000 milions d’euros mitjançant l’emissió i posada en circulació de 192 milions d’accions ordinàries a un preu de subscripció de 36,33 euros, davant els 46,68 euros amb què va tancar aquest dilluns la cotització de les accions de la companyia, segons ha informat la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMV) unes hores després que la junta d’accionistes donés llum verda a l’operació.

L’objectiu d’aquesta ampliació és finançar una cartera de projectes que podria arribar als 18.000 milions d’euros en els 18 mesos posteriors al seu tancament, dels quals 9.000 milions ja són compromesos per a les adquisicions anunciades de Polkomtel Infrastruktura a Polònia, Hivory a França i la integració de les torres i emplaçaments de Deutsche Telekom als Països Baixos. Des de la seva sortida a Borsa el maig de 2015, Cellnex ha fet inversions per valor d’aproximadament 36.500 milions d’euros.

Cada acció actualment en circulació atorgarà el dret a rebre un dret de subscripció preferent. Al seu torn, seran necessaris 48 drets per subscriure 19 accions noves. El període de subscripció preferent s’estendrà durant quinze dies naturals a comptar des del dia després del 31 de març de 2021. Les accions noves conferiran als seus titulars els mateixos drets polítics i econòmics que les accions ordinàries de Cellnex actualment en circulació, des de la data en què Cellnex declari subscrit i desemborsat l’augment de capital.

Notícies relacionades

Cellnex ha rebut, o preveu rebre, compromisos irrevocables de subscripció per part d’accionistes, consellers i membres de l’alta direcció pel 27% de les accions noves. «Aquest percentatge és per a la companyia altament satisfactori», va assegurar el conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, durant la junta d’accionistes. Martínez, a més, va revelar l’interès de fons de Singapur (GIC) i de Goldman Sachs per acudir a l’ampliació. No obstant, segons Reuters, Edizione, societat de la família Benetton que compta amb el 13% del capital no inclourà a l’ampliació pel que diluirà el seu pes en la companyia.

Aquesta és la quarta ampliació de capital que realitza Cellnex en els últims dos anys per finançar el creixement de la companyia. Entre el 2019 i el 2020, el gegant de les torres de telecomunicacions va incrementar en 7.700 milions d’euros els seus recursos propis mitjançant tres ampliacions (1.200 milions d’euros, 2.500 milions i 4.000 milions, respectivament). En els tres casos la demanda va superar àmpliament l’oferta i van acudir la pràctica totalitat dels titulars de drets de subscripció preferent.

Temes:

Cellnex Mercats