Pols immobiliari

La Sareb rebaixa el preu de 4.000 vivendes a la venda

El valor conjunt dels immobles ascendeix a uns 327 milions d’euros

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) ha reajustat el preu de 3.952 vivendes de la seva cartera, cosa que inclou un total de 9.784 actius comptant garatges i trasters a gairebé totes les comunitats autònomes. En concret, més del 50% es concentren al País Valencià (24%), Catalunya (15,6%) i Castella i Lleó (10%), segons informa Sareb, que ha adoptat aquesta decisió després d’analitzar les noves necessitats habitacionals sorgides durant el primer any de la pandèmia.

«S’ha produït un canvi en la tipologia de vivendes que demanen els espanyols i una nova percepció de les distàncies. Les preferències són d’altres davant l’augment del teletreball», apunta el director comercial de Sareb, Iker Beraza, que destaca que la intenció de la companyia i dinamitzar el mercat i facilitar l’accés a la vivenda tant en enclavaments principals com secundaris. En conjunt, els actius residencials inclosos en la iniciativa tenen un valor total de 327 milions d’euros. Per províncies, el 14% estan ubicats a València (1.411); el 7,5% es localitzen a Barcelona (742); el 6,3%, a Múrcia (628); el 5,9%, a Toledo (590); i el 5,3%, a Almeria (527).

Notícies relacionades

La comercialització dels immobles la porten a terme Altamira Asset Management, Haya Real Estate, Servihabitat i Solvia, les quatre firmes intermediàries que en l’actualitat tenen encomanada la gestió comercial dels actius de Sareb. Recentment, la companyia ha impulsat també dues iniciatives més enfocades a dinamitzar l’activitat comercial en l’àmbit terciari sobre 2.150 locals i sobre 1.584 actius de terra.

Per als usuaris que vulguin consultar el llistat d’immobles a la venda, la mecànica possible és l’accés a la web de Sareb, localitzar una ubicació que interessi i accedir a la web del mitjancer amb el número de referència a consultar. Algunes vegades, la mateixa ineficiència de les webs dels venedors obliga a fer una consulta personal per la referència en concret. L’oferta d’immobles va de garatges a finques rústiques, locals comercials a vivendes urbanes.