Nomenament del Consell de Ministres

Antón Costas, possible president del Consell Econòmic i Social

La presidència d’aquest organisme està vacant des de fa gairebé un any

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Segons informacions recollides aquest dimecres per la nostra redacció a Madrid, el Govern es planteja nomenar Antón Costas Comesaña, catedràtic de Política Econòmica i president del Cercle d’Economia del 2013 al 2016, nou president del Consell Econòmic i Social. La presidència d’aquest organisme, el nomenament del qual és competència del Consell de Ministres a proposta conjunta dels ministeris d’Economia i Treball, està vacant des de fa gairebé un any quan va acabar el mandat de quatre anys de Marcos Peña, l’anterior titular.

Costas (Vigo, 1949) es va llicenciar en Ciències Econòmiques a la Universitat de Barcelona el 1977, doctorant-se després amb una tesi sobre el pensament liberal espanyol al segle XIX que va ser dirigida per Fabià Estapé i Ernest Lluch.

Costas és un conferenciant d’èxit i ha publicat diversos llibres d’àmplia lectura sobre l’economia contemporània i les conseqüències sociopolítiques de la crisi del 2008. Creu que en una democràcia moderna és fonamental la informació sobre els problemes econòmics i socials i ha fet especial atenció a la problemàtica de la desigualtat social i l’atur juvenil.

Notícies relacionades

En un altre ordre de coses se sent compromès amb la seva Galícia natal i és fidel seguidor del seu equip de futbol, el Celta de Vigo. Actualment és president de la Fundació Cercle d’Economia, conseller de diverses empreses i columnista habitual des de fa anys d’EL PERIÓDICO, diari del qual també és membre del Comitè Editorial.

Informes

La principal funció del Consell Econòmic i Social, organisme independent, és fer informes al Govern sobre qüestions de la política econòmica i social i la seva funció serà especialment rellevant en aquests moments en què es planteja una nova reforma del mercat del treball i un nou Estatut dels Treballadors. El president del consell té categoria de secretari d’estat. Consultat per EL PERIÓDICO, el doctor Costas es va limitar a dir que és una qüestió sobre la qual ha tingut alguna conversa, però que encara no s’ha pres cap decisió.

Temes:

Antón Costas