Per 246 milions d’euros

El director executiu de Twitter aconsegueix el control de Tidal, la plataforma musical del raper Jay-Z

  • L’app de música en ‘streaming’, que va néixer el 2014 com a alternativa a Spotify i fins ara estava en mans del marit de Beyoncé, passa ara a estar dirigida per Jack Dorsey

Madonna, a la dreta, en lacte de presentació de Tidal, ahir a la nit a Nova York.

Madonna, a la dreta, en lacte de presentació de Tidal, ahir a la nit a Nova York.

1
Es llegeix en minuts

L’empresa Square, dirigida per Jack Dorsey, ha arribat finalment a un acord de gairebé 250 milions d’euros per adquirir la majoria de les accions de Tidal. D’aquesta manera, el que va ser fundador de Twitter prendrà el control de la plataforma musical en ‘streaming’, que fins ara estava sota el control de Jay-Z, el conegut raper i marit de Beyoncé.

Malgrat que, tal com s’ha anunciat aquest dijous, Tidal passarà a estar sota el mandat de Dorsey, l’acord al qual s’ha arribat permetrà al raper, que fins ara n’era el propietari, entrar al consell directiu de l’empresa.

Un nou rumb per a Square

Tidal, que va néixer com una plataforma alternativa al servei musical de Spotify, ofereix més de 52 milions de títols en alta qualitat a canvi d’una subscripció mensual. No són pocs els artistes que han criticat les baixes retribucions que els paga Spotify per reproduir les seves cançons. És el cas de l’artista Taylor Swift, qui el 2014 va retirar tota la seva música de la plataforma musical per reivindicar la poca remuneració que els artistes rebien de serveis de ‘streaming’ com Spotify.

Notícies relacionades

Ha sigut el mateix Dorsey que ha anunciat a través de les seves xarxes socials la compra de la plataforma, alhora que ha assegurat que un dels seus objectius és facilitar als artistes noves eines i nous sistemes de rendibilitzar els seus treballs. «Tot es redueix a trobar noves maneres per donar suport a la feina dels artistes», ha afegit el nou propietari. «Volem oferir noves idees que busquin empoderar l’economia als artistes».

Dorsey també ha comunicat la seva intenció de seguir amb els principis amb què Jay-Z va emprendre aquesta aventura. »Tidal continuarà sent la millor llar per a la música, els músics i la cultura», ha conclòs l’empresari al seu Twitter.

Temes:

Twitter Música