expansió

Grífols compra 25 centres de plasma als EUA

La companyia paga 306 milions d’euros a BPL i suma un milió de litres addicionals de plasma a l’any

grifols

grifols

1
Es llegeix en minuts

La multinacional catalana d’hemoderivats Grifols ha comprat 25 centres de plasma a BPL als Estats Units per 370 milions de dòlars (uns 306 milions d’euros) assegurant-se, així, un milió de litres addicionals de plasma a l’any. Segons ha informat la companyia, la transacció ha rebut les aprovacions regulatòries necessàries i es finançarà amb recursos propis, sense emetre deute.

L’operació està alineada amb l’estratègia d’expansió i diversificació d’accés a plasma de Grifols, companyia que compta amb una xarxa integrada per 344 centres de plasma, dels quals 289 són als Estats Units, incloent-hi aquests últims, i 55 a Europa. La crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha provocat que el volum de donacions de plasma hagi disminuït, i el plasma és la base dels medicaments que elabora Grifols.

Així, la companyia ha limitat al voltant del 15% l’impacte en el seu subministrament net de plasma malgrat la Covid el 2020. L’actual transacció contribueix a continuar reforçant la xarxa integrada de centres de plasma de Grifols, amb la qual cosa la companyia manté el seu compromís de continuar augmentant la disponibilitat de productes plasmàtics per satisfer la creixent demanda.

Creixement en els nivells de plasma

La companyia ha assegurat que està preparada per a un creixement significatiu dels nivells de plasma el 2021 a mesura que avança la vacunació i disminueixen les restriccions per la Covid. Per això, Grifols continua treballant perquè el seu aprovisionament de plasma augmenti a través del seu pla d’expansió, que inclou creixement orgànic i inorgànic.

Notícies relacionades

La companyia preveu obrir entre 15 i 20 nous centres de plasma el 2021, alguns d’ells a Egipte, després de l’aliança estratègica firmada amb el Govern d’aquest país el novembre del 2020. Els medicaments derivats del plasma s’utilitzen per al tractament o la prevenció de trastorns o malalties greus en diverses àrees terapèutiques com pneumologia, hematologia, immunologia i neurologia.

Grifols treballa per augmentar el subministrament de plasma i les teràpies que se’n deriven i col·labora en les crides per mobilitzar totes les persones qualificades per donar, incloent-hi tant pacients recuperats de la Covid-19 com els que no han estat afectats pel virus, ja que és necessari per salvar vides.