A Polkomtel

Cellnex compra unes altres 7.000 torres a Polònia per 1.600 milions d’euros

La companyia suma un total de 128.000 emplaçaments a dotze països

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Nova adquisició de Cellnex. La companyia amb seu a Barcelona reforça la seva presència a Polònia, després de la compra el mes d’octubre passat dels emplaçament de Play, amb l’adquisició de 7.000 noves torres a Polkomtel per 1.600 milions d’euros. L’operador independent afegirà inversions per uns altres 600 milions d’euros en la pròxima dècada per desplegar 1.500 emplaçament més i invertir en equipament actiu destinat al desplegament del 5G.

Segons ha informat la companyia, l’acord inclou, a més de les torres, infraestructures actives (37.000 portadores de ràdio que donen cobertura a totes les bandes utilitzades pel 2 G, 3G,4G i 5G, una xarxa troncal d’11.300 quilòmetres de fibra (backbone) i fibra a la torre (backhaul) i una xarxa nacional de radioenllaços per microones. L’operació es finançarà amb caixa disponible.

Notícies relacionades

El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, ha celebrat l’acord que, segons el seu parer serveix per consolidar la presència de l’operador a Polònia i demostra l’aposta de la companyia per «l’evolució del tradicional model d’operador de torres cap a un model de gestor integral d’infraestructures de telecomunicacions, combinant l’operació dels elements passius –les torres– i dels elements actius els equips de transmissió, els radioenllaços o la fibra a la torre. Per la seva banda, el Vicepresident responsable per a Estratègia de Cyfrowy Polsat i Polkomtel, Maciej Stec, ha reconegut que «la compartició de la infraestructura tant activa com passiva serà clau per a la prestació dels serveis de connectivitat en el futur». «Els operadors mòbils hem d’anar en aquesta direcció per poder oferir la millor experiència d’usuari al client final», ha afegit. 

Amb aquesta nova adquisició, Cellnex suma un total de 128.000 emplaçaments, 75.000 d’ells ja en cartera i la resta en procés de tancament o desplegaments previstos fins al 2028, en un total de dotze països: Espanya, Itàlia, Països Baixos, França, Suïssa, Regne Unit, Irlanda, Portugal, Àustria, Dinamarca, Suècia i pròximament a Polònia. 

Temes:

Cellnex