Comença el compte enrere

IFM registra davant Indústria l’opa parcial sobre Naturgy

El Govern central disposa de sis mesos per avalar o vetar l’oferta del fons australià

naturgy

naturgy

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Sara Ledo

El compte enrere de l’opa parcial d’IFM sobre Naturgy es posa oficialment en marxa. El fons australià ha registrat aquest dijous l’oferta davant la direcció general de Comerç i Inversions del Ministeri d’Indústria, després que durant el passat estat d’alarma el Govern establís una espècie d’acció d’or davant el desembarcament de compradors forans en el capital de companyies estratègiques.

A partir d’ara, el Govern compta amb sis mesos per decidir si avala o veta l’oferta. Primer, el Ministeri d’Indústria haurà d’elaborar un informe tècnic que, posteriorment, passarà a les mans del Consell de Ministres perquè prengui una decisió. La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, s’inhibirà en aquesta operació, ja que el seu marit treballa com a enginyer a Naturgy. Aquest pas és preceptiu abans que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) autoritzi l’opa.

Notícies relacionades

IFM, va anunciar el 26 de gener una oferta de compra per fer-se amb el 22,7% de Naturgy per 5.060 milions, dirigida als accionistes minoritaris. Abans de llançar-la, IFM va comunicar les seves intencions als principals accionistes de la companyia. Els fons CVC, que participa amb una societat juntament amb el grup March i GIP, amb el 20,72% i el 20,64%, respectivament, van decidir que no acudiran a l’oferta, mentre que Criteria, el hòlding de participacions de La Caixa, amb el 24,4%; no va manifestar les seves intencions, segons fonts pròximes a IFM.

El 5 de febrer i el 16 de febrer va entregar documentació complementària i «modificacions». I ara acaba de fer el mateix davant Indústria per engegar el comptador. No és la primera vegada que el Consell de Ministres ha de valorar una inversió estrangera en una companyia espanyola d’un sector estratègic. En aquests onze mesos des que es va aprovar la nova norma, l’Executiu ha donat llum verda a 13 operacions d’inversió exterior en diferents sectors.