Alimentació

Danone inverteix 12 milions a Parets per produir productes vegetals

La nova línia proveirà el mercat espanyol també l’internacional amb referències de base de civada i base de coco de les marques Alpro, Activia i Oikos

Danone inverteix 12 milions a Parets per produir productes vegetals
2
Es llegeix en minuts

Danone ha anunciat aquest dimarts que ha invertit 12 milions d’euros en una nova línia de producció d’alternatives vegetals a la seva fàbrica de Parets del Vallès. Amb aquesta inversió, la planta de Parets es converteix en la primera fàbrica híbrida de Danone al produir tant iogurts com opcions vegetals. La nova línia proveirà el mercat espanyol i també l’internacional amb referències de base de civada i base de coco de les marques Alpro, Activia i Oikos.

La planta de Parets es converteix en el primer centre de Danone a Europa destinat a l’elaboració d’alternatives vegetals al iogurt amb base de coco i base de civada. Són aquestes línies de productes de bones expectatives davant la creixent presència de consumidors vegetarians i també els que prefereixen reduir la ingesta de productes d’origen animal. Paolo Tafuri, director general de Danone España, considera que l’aposta de Danone davant la demanda dels consumidors és la innovació i «respondre a les noves tendències» amb solucions saludables.

Notícies relacionades

El denominat flexitarianisme és una tendència a l’alça. Segons l’informe, «El consumidor de les alternatives vegetals» elaborat per Aecoc, el 98% dels consumidors d’alternatives vegetals consumeix també de manera regular llet i iogurt tradicional. La categoria de productes d’origen vegetal a Espanya ha crescut entre el 5% i el 15%, i Espanya s’ha situat com el segon país de la Unió Europea amb més penetració de productes d’origen vegetal (44%), segons fonts de Danone.

Inaugurada el 1982, la fàbrica de Parets del Vallès ocupa 51.000 metres quadrats i ocupa 181 persones, incloent dotze noves posicions per a la nova línia de producció. Danone té també plantes a Aldaia (València), Salas (Astúries) i Tres Cantos (Madrid). Danone va arribar el 2019 a una facturació de 25.300 milions euros. L’empresa va ser fundada el 1919 per Isaac Carasso a la ciutat de Barcelona. A Espanya, Danone dona ocupació a 2.000 treballadors, té plantes de producció i instal·lacions productives a nou comunitats autònomes i proveeix diàriament 40.000 comerços i més d’11 milions de consumidors. ALPRO és una empresa europea nascuda a Bèlgica el 1980, líder europea en productes frescos d’origen vegetal i ha creat una àmplia gamma de begudes vegetals, alternatives vegetals al iogurt i a la crema, postres, margarines i gelats, tot a base d’ingredients naturals com la soja no OMG, ametlles, avellanes, anacards, arròs, civada o coco. ALPRO, que des del 2016 és part de la companyia Danone, té la seva seu a Gant (Bèlgica) i compta amb més de 1.300 empleats i tres fàbriques, a Kettering (Regne Unit), Issenheim (França) i Wevelgem (Bèlgica). Present a 54 països i amb la major part del negoci a Europa, Alpro va tancar el 2018 amb una xifra de negocis de 611 milions.

Temes:

Alimentació