Taula del conveni col·lectiu

Proposta de congelació salarial a les grans superfícies

La patronal Anged proposa que els salaris no pugin durant quatre anys i que els empleats treballin un de cada tres diumenges

Treballadors de diferents empreses de grans magatzems, com El Corte Inglés, Carrefour, Alcampo, davant el Centre Comercial de Diagonal Mar per la reducció salarial de la patronal Anged, dijous passat.

Treballadors de diferents empreses de grans magatzems, com El Corte Inglés, Carrefour, Alcampo, davant el Centre Comercial de Diagonal Mar per la reducció salarial de la patronal Anged, dijous passat. / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La taula negociadora del conveni col·lectiu dels treballadors de les grans superfícies es va obrir aquest dilluns amb una proposta patronal que ha causat estupefacció als sindicats: congelació salarial durant els pròxims quatre anys i treballar el 34% del total de diumenges (a porta oberta o tancada). La proposta d’Anged es basa en la caiguda d’afluència de públic als establiments, que la patronal situa entorn del 40% i a la reducció de les vendes minoristes del 17,6%. La factura del coronavirus pretén pagar-se en els pròxims anys. Un altre factor que recolza la proposta de la patronal és l’auge de les vendes a internet. Segons dades aportades a la taula de negociació, «la compra no presencial (internet i telefònica) s’ha elevat el 60%.

Notícies relacionades

Els sindicats consideren que la direcció de les cadenes pretén aprofitar la crisi pandèmica per precaritzar les relacions laborals en el sector de la distribució. Les centrals opinen que la proposta patronal no està a l’altura de la dedicació de les plantilles sense protestar davant els canvis funcionals aplicats durant tot l’exercici per compensar l’augment d’activitat en determinades àrees de treball.

Les propostes sindicals van en línia de garanties de manteniment d’ocupació, escurçar la durada del conveni col·lectiu a l’espera d’una recuperació dels nivells d’activitat, millorar els ingressos (també els variables), no incrementar el nombre de dies festius treballats i la recerca de noves formes d’organització del treball més inclusives per afrontar la transició digital.