Reunió d’experts

El Consell Assessor d’Agbar insta a fer de BCN un ‘hub’ europeu de l’aigua

L’objectiu és situar la ciutat i el repte mediambiental del tractament de l’aigua en les prioritats de l’agenda pública

El Consell Assessor d’Agbar insta a fer de BCN un ‘hub’ europeu de l’aigua
2
Es llegeix en minuts

El Consell Assessor d’Agbar presentarà aquest dimarts les seves propostes per afrontar l’emergència climàtica i els reptes socials de la gestió de l’aigua. Aquest òrgan consultiu de la companyia tornarà a instar l’Administració que ajudi a fer de Barcelona un centre neuràlgic de la investigació a Europa. El Consell Assessor de Participació, Transparència i Acció Social d’Agbar és una iniciativa pionera en l’entorn empresarial, que es compon de 15 persones externes a la companyia i referents en el seu àmbit d’experiència que, durant els dos últims anys de treball, han traçat una sèrie de recomanacions per avançar en els reptes del sector de l’aigua.

El Consell Assessor d’Agbar

Aquests experts insten a posicionar Barcelona com a ciutat de referència en l’actuació contra el canvi climàtic, i que sigui un ‘hub’ sobre coneixement de l’aigua a Barcelona, que generi ocupació i sigui un espai obert a la ciutadania per buscar la implicació de tots els actors i sectors amb un procés de cocreació.

Un dels eixos en els quals s’ha centrat l’activitat del Consell Assessor d’Agbar és la resposta als reptes mediambientals, especialment des de la gestió de l’aigua, per la qual cosa cal fer protagonista l’aigua de l’agenda pública per a la seva vinculació amb l’emergència climàtica. En aquest àmbit, una de les iniciatives d’Agbar que s’han reforçat amb les contribucions del Consell Assessor és la transformació de les plantes depuradores en ecofactories i instal·lacions que reutilitzin el 100% de l’aigua, que produeixen l’energia que consumeixen i que minimitzen els residus generats, amb un impacte positiu en l’entorn que les envolta i en la conservació de la biodiversitat.

Notícies relacionades

A fi de transformar el model de gestió de l’aigua i respondre als reptes actuals de la ciutadania, des d’Agbar, i amb la guia del Consell Assessor, s’està impulsant el pacte social, una iniciativa basada en la col·laboració publicoprivada i amb les entitats socials, que busca actuar en tres eixos: la solidaritat, per garantir l’accés a l’aigua a tots els col·lectius vulnerables; l’ocupació, per generar llocs de treball de qualitat; i la reconstrucció verda, per continuar avançant en la transició ecològica.

El Consell Assessor de Participació, Transparència i Acció Social d’Agbar va ser creat el gener del 2019. Al llarg del 2020, el Consell Assessor ha continuat amb la tasca iniciada i ha celebrat 4 sessions plenàries, 2 sessions monogràfiques i 22 sessions de treball i tallers en format digital d’acord amb la situació actual.

Temes:

Agbar