Resultats 2020

Repsol perd 3.289 milions per la caiguda de la demanda i dels preus pel coronavirus

Repsol perd 3.289 milions per la caiguda de la demanda i dels preus pel coronavirus
1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Repsol va perdre 3.289 milions d’euros el 2020 per la caiguda de la demanda i dels preus del cru i del gas per la Covid-19, que el van portar a ajustar el valor els seus inventaris en -978 milions d’euros i a revisar actius de producció amb uns resultats específics de -2.911 milions d’euros. La companyia redueix els seus números vermells en 527 milions d’euros, després que l’any passat registrés un resultat net de 3.816 milions d’euros després d’una correcció comptable de 4.800 milions en la seva estratègia de ser més ‘verda’.

El coronavirus va generar un entorn d’extrema dificultat per a la companyia, els negocis de la qual van afectar la reducció de l’activitat econòmica i les restriccions a la mobilitat, que van incloure períodes de confinament en gairebé tot el món. La brusca caiguda dels preus dels hidrocarburs i la caiguda de la demanda van completar un escenari de gran exigència. Això va provocar que la companyia posés en marxa el 25 de març un pla de resiliència per reforçar la generació de caixa i enfortir el balanç, que va suposar reduir en 1.000 milions d’euros les inversions previstes per a l’any 2020, així com reduir despesa.

Notícies relacionades

L’energètica que presideix Antoni Brufau va aconseguir una generació de caixa lliure de 1.979 milions d’euros i una reducció del deute net de 1.178 milions durant l’exercici, fins a situar-la en 3.042 milions. Mentre que la liquiditat es va situar en 9.195 milions d’euros a 31 de desembre, cosa que cobreix en 3,23 vegades els venciments a curt termini. «L’èxit de les mesures implantades, unit a l’inici de la recuperació de la demanda i dels preus dels productes, es va fer més evident en el quart trimestre de l’exercici, en què el resultat net ajustat es va situar en 404 milions d’euros, similar al del mateix període del 2019», explica la companyia en un comunicat.

El consell d’administració de Repsol, en la reunió feta ahir, va convocar junta general d’accionistes de la companyia, que se celebrarà, previsiblement en segona convocatòria, el 26 de març.

Temes:

Repsol Energia