integració

Quatre directius clau de Bankia no seran a CaixaBank

El conseller delegat del banc, José Sevilla, no seguirà en el nou projecte

2
Es llegeix en minuts
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

Quatre directius que van formar part del primer comitè de direcció de Bankia juntament amb el president del banc, José Ignacio Goirigolzarri, han decidit deixar l’entitat quan culmini la fusió amb CaixaBank, a l’entendre que comença una altra etapa il·lusionant que ha de liderar un nou equip. Segons fonts pròximes al consell d’administració, es tracta del conseller delegat i «número dos» de Bankia, José Sevilla; el conseller executiu i director general de Persones, Mitjans i Tecnologia, Antonio Ortega; el secretari general del consell, Miguel Crespo, i la directora general adjunta de Comunicació i Relacions Externes, Amalia Blanco.

Les mateixes fonts han afegit que Goirigolzarri ha aprofitat la reunió del consell d’administració d’aquest dimarts per agrair a tots quatre, en el seu nom i en el de tot el consell, el «gran esforç» que han dedicat al banc en els últims nou anys, no només per liderar el reflotament i enfortiment de Bankia, sinó també perquè la fusió amb CaixaBank es porti a terme.

«No puc estar més que agraït a la feina que han fet tots quatre, com s’han deixat la pell per tirar endavant l’entitat i com han ajudat a canviar l’estat anímic dels professionals de Bankia, que ha sigut la veritable força que ha permès situar Bankia com el més solvent d’entre els grans bancs espanyols», ha dit Goirigolzarri, segons les fonts consultades per Efe.

Comprensió

El banquer ha mostrat comprensió per la decisió dels quatre directius de no formar part de la nova CaixaBank, tot i que ha lamentat la sortida de tots ells. Goirigolzarri va dir des d’un primer moment públicament que li encantaria comptar al seu costat amb José Sevilla i va arribar a assegurar que tindria un lloc «molt rellevant» en el grup resultant de la fusió, l’organigrama del qual s’acaba de dissenyar aquesta mateixa setmana.

Notícies relacionades

Dijous que ve se celebrarà el consell d’administració de CaixaBank amb què hauria de quedar tancat definitivament l’organigrama de la nova entitat. El consell d’administració de l’entitat, una vegada culminada la fusió amb Bankia, tindrà 15 membres: dos executius, tres de dominicals, que representen els interessos dels accionistes, nou independents i un extern. Els dos consellers executius seran Goirigolzarri i l’actual conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar. Els tres dominicals, Teresa Santero, Tomás Muniesa i José Serna. El consell d’administració en tindrà nou independents, sis que provenen de CaixaBank i tres de Bankia.

L’exministra socialista Cristina Garmendia, Amparo Moraleda, María Verónica Fisas, Eduardo Javier Sanchiz, John Shepard i Koro Usarraga són proposats per CaixaBank, mentre que Bankia vol comptar amb Joaquín Ayuso, Francisco Javier Campo i Eva Castillo. El futur consell es completa amb Fernando María Costa Duarte, que està previst que tingui la consideració d’extern.