Mobilització sindical

CCOO i la UGT esperen arribar al Primer de Maig amb un primera part de la reforma laboral derogada

  • Els sindicats convoquen concentracions aquest dijous davant les delegacions de Govern de les quatre províncies catalanes

concentracion-ccoo-ugt

concentracion-ccoo-ugt

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Objectiu Primer de Maig. CCOO i la UGT s’han fixat com a meta arribar al Dia Internacional dels Treballadors d’aquest 2021 amb una primera part de la derogació de la reforma laboral materialitzada i al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Així ho han anunciat els secretaris generals de CCOO i la UGT de Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, en la roda de premsa en la qual han convocat oficialment concentracions per a aquest dijous davant les delegacions del Govern central de les quatre províncies catalanes. Els líders sindicals han aprofitat la convocatòria per manifestar el seu rebuig del recent empresonament del raper Pablo Hásel i han exigit al Govern la derogació de la ‘llei mordassa’.

Els sindicats amb representació majoritària donen continuïtat al seu calendari de mobilitzacions per pressionar el Govern i urgir-los a complir els seus compromisos de Govern. Dijous de la setmana passada, CCOO i la UGT van organitzar 50 protestes a les principals ciutats d’Espanya amb una triple mobilització: derogació de la reforma laboral, derogació de la reforma de les pensions del 2013 i pujada del salari mínim interprofessional (SMI). «Hem d’equilibrar les pressions al si del Govern», ha afirmat Pacheco, amb referència a l’ala conservadora de l’Executiu, reticent a introduir modificacions de pes en aquestes qüestions.

Notícies relacionades

Les tres reivindicacions de les centrals són elements contemplats en l’acord de Govern entre el PSOE i Unides Podem per a aquesta legislatura. I el seu objectiu és que alguns d’ells no passin d’aquest any, tal com es va comprometre la ministra de Treball, Yolanda Díaz, en una recent entrevista a EL PERIÓDICO. Per a això han activat la pressió als carrers i han amenaçat amb un calendari sostingut de protestes si no hi ha avanços a les taules de diàleg social. La d’aquest dijous a Catalunya pretén ser una segona convocatòria (ajornada per les eleccions) i les centrals han avisat que no serà l’última. Tot i que tampoc han concretat quan serà la següent.

Les protestes dels sindicats també busquen reactivar la pujada de l’SMI, prorrogada a causa de la divisió al si del Govern. «Per sortir de la crisi fan falta salaris dignes, i perquè hi hagi salaris dignes el salari mínim ha de ser digne», ha declarat Ros.