transacció

Les accions de Bioseach es disparen després d’una opa de la irlandesa Kerry Iberia Taste

L’oferta eleva el valor de la biotecnològica a gairebé 127 milions d’euros

L’operació suposa una prima del 45,7% respecte al preu de divendres

2
Es llegeix en minuts

Les accions de Biosearch s’ha disparat en els primers compassos de la sessió després d’anunciar Kerry Iberia Taste & Nutrition, societat íntegrament participada per Kerry Group, una oferta pública voluntària d’adquisició (opa) sobre la totalitat de les accions de la biotecnològica espanyola per un import de fins a 126,93 milions d’euros. En concret, després de conèixer-se l’operació, les accions de Biosearch han arribat a superar el llistó del 40% de pujada.

L’oferta de la societat irlandesa es formula sobre un total de 57.699.522 accions a un preu de 2,20 euros per acció pagable en efectiu, el que suposa una prima del 45,7% respecte al tancament de divendres passat (1,51 euros). A fi d’assegurar el compliment de les obligacions resultants de l’oferta, Kerry Iberia Taste & Nutrition presentarà davant la CNMV un aval atorgat per BNP Paribas per un import de 126,93 milions d’euros.

A més, Kerry Iberia Taste & Nutrition assegura disposar de prou compromisos de deute i capital per atendre el pagament total de la contraprestació de l’oferta, el preu de la qual compleix els requisits per ser considerat com un preu equitatiu, sotmès a la confirmació de la CNMV. L’efectivitat d’oferta està subjecta a la seva acceptació per titulars de valors que representin almenys el 50% del capital de Biosearch més una acció, això és, 28.849.762 accions.

El principal accionista, a favor

Així mateix, Kerry Iberia Taste & Nutrition ha decidit condicionar l’efectivitat de l’oferta a l’obtenció de les autoritzacions, declaracions de no oposició o verificacions en matèria de defensa de la competència necessàries. En aquest sentit, la societat sol·licitarà davant la Direcció General de Comerç Internacional i Inversions del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme la seva autorització i la CNMV no es pronunciarà fins que s’acrediti l’esmentada obtenció.

Notícies relacionades

Grup Lactalis Iberia, accionista de Biosearch, s’ha compromès irrevocablement a acceptar l’oferta en relació amb els seus 17,02 milions d’accions representatives del 29,50% del capital de la biotecnològica. En la data d’aquesta sol·licitud, ni Kerry Iberia Taste & Nutrition ni Kerry Group, empresa de desenvolupament de solucions de sabor i nutricionals per als mercats d’alimentació, begudes i farmacèutic amb seu a Irlanda, són titulars directes o indirectes de cap acció de Biosearch i cap de les esmentades societats ha adquirit accions de la biotecnològica durant els dotze mesos previs a la data d’aquesta sol·licitud.

Finalment, la societat oferent té la intenció d’exercitar el seu dret d’exigir la venda forçosa d’accions de Biosearch (‘squeeze-out’) al preu de l’oferta ajustat, cosa que donarà lloc a l’exclusió de les accions de la biotecnològica de cotització en les Borses de Valors.