ero

Worten ultima 222 acomiadaments i culmina el seu tancament de botigues a l’Espanya peninsular

  •  La firma especialitzada en la venda d’electrodomèstics traspassa 15 botigues a MediaMarkt, subroga la meitat de la seva plantilla i només manté establiments físics a les Illes Canàries

worten

worten

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La multinacional Worten ultima un acomiadament col·lectiu que afectarà 222 treballadors dels seus 552 treballadors i culminarà així el cessament de les seves operacions a l’Espanya continental, més enllà del centre logístic que manté a Madrid per a la venda ‘online’ i 15 botigues que conservarà a les Illes Canàries. L’acord amb els sindicats està pràcticament tancat, a expenses de concretar alguns detalls sobre les indemnitzacions; segons van explicar fonts sindicals consultades. El mes passat ja va oficialitzar el traspàs de part del negoci ‘continental’ a MediaMarkt i la subrogació de 273 dels seus treballadors. 

La firma especialitzada en vendes d’electrodomèstics clausura així totes les seves botigues físiques (tret d’un centre de distribució a Madrid) a l’Espanya continental i certifica el procés de desinversió que ja va iniciar fa dos anys. Les set botigues que fins ara tenia Worten en propietat a Catalunya no es veuran afectades pel procés de tancament, ja que seran traspassades a MediaMarkt, segons expliquen fonts sindicals consultades.

Dels 31 centres de treball de Worten afectats per l’operació, 14 seran clausurats durant les pròximes setmanes i els altres 17 seran traspassats al que fins ara era la competència: MediaMarkt. Worten forma part del grup Sonae, que concentra gran part del seu negoci a Portugal. El 2019, segons l’informe anual de Sonae, Worten va arribar a una facturació global de 1.088 milions d’euros. No obstant, els comptes de la multinacional a Espanya ja arrossegaven una mala evolució del negoci i la firma va tancar 11 botigues en territori espanyol el 2019. I el 2020 el va començar amb l’anunci de la clausura de 17 més. 

La crisi econòmica originada pel coronavirus ha motivat la decisió de la companyia de tancar els seus establiments físics, focalitzar el seu negoci en l’‘online’ i traspassar gran part de les seves botigues al seu competidor d’origen alemany. L’objectiu de MediaMarkt és que abans del març, prèvia autorització per part de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), els punts de venda adquirits ja operin sota la seva marca; segons va avançar l’empresa en un comunicat després de la transacció. Si l’autoritat competent no bloqueja l’operació, MediaMarkt consolidarà una xarxa de 106 botigues a Espanya i uns 7.000 empleats. 

De PC City a MediaMarkt, passant per Worten

Notícies relacionades

Per a més d’un treballador afectat per l’operació, no serà la primera vegada que és traspassat d’un gegant de l’electrònica a un altre. Worten es va expandir per Espanya mitjançant la compra, el 2011, de diversos establiments de l’avui extinta PC City. La botiga ubicada a Barcelona a la ronda Sant Antoni va formar part de l’acord de traspàs de PC City a Worten i ara d’aquesta segona a MediaMarkt. 

El personal dels establiments adquirits per la multinacional d’origen alemany serà subrogat a aquesta, mantenint les condicions laborals que tenien fins ara. El que en alguns casos pot suposar un greuge comparatiu amb la plantilla de MediaMarkt, que opera amb un conveni d’empresa amb millores respecte al sectorial.

Temes:

Acomiadaments