Setmana laboral de 4 dies

Més País vol afegir una tecnològica al projecte de reducció de jornada

Més País vol afegir una tecnològica al projecte de reducció de jornada
1
Es llegeix en minuts

Més País busca atraure una gran tecnològica al projecte pilot per a la reducció de la jornada laboral que negocia amb el Govern, si bé no renuncia a sumar pimes d’altres sectors a fi de demostrar la seva viabilitat en els diferents àmbits de l’economia, segons han informat fonts d’aquesta formació.

El seu portaveu, Íñigo Errejón, ha confirmat en una roda de premsa celebrada aquest dimarts al Congrés minuts abans de la Junta de Portaveus de la Cambra baixa, que aquesta setmana té previst reunir-se amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per avançar en els detalls d’aquest projecte, per al qual es preveuen 50 milions d’euros.

Notícies relacionades

Errejón ha lamentat les crítiques rebudes al projecte «pels sectors més reticents, en general, que s’avanci». «Són els mateixos que, sospitem, fa anys havien estat en contra de la reducció de la jornada laboral a vuit hores», ha assegurat, manifestant la seva convicció d’estar «apostant per una mesura de futur». Així mateix, ha assegurat que també buscarà tenir trobades amb les organitzacions sindicals i empresarials per buscar l’acord entorn d’aquest projecte. «Aquesta idea necessita de la participació de l’acord i la convergència dels agents socials», ha dit

La intenció de Més País és que aquest projecte serveixi per finançar una reducció de jornada a les empreses que s’acullin a aquest projecte, perquè ni empresa ni el treballador assumeixin costos per això, i facilitar i acompanyar en els canvis organitzatius, tecnològics o de producció necessaris per a l’adaptació.