Resultats anuals

Tesla tanca el 2020 amb els primers beneficis nets anuals, 721 milions

L’empresa va produir i va entregar més de mig milió de vehicles, que van catapultar la facturació

Tesla tanca el 2020 amb els primers beneficis nets anuals, 721 milions
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per primera vegada en la història, Tesla va tancar un any amb beneficis nets, ja que va reportar aquest dimecres uns guanys de 721 milions de dòlars el 2020, davant els 862 milions de pèrdues del 2019, després de guanyar 270 milions de dòlars en l’últim trimestre de l’any.

Tesla també va dir aquest dimecres que el 2020 va produir la xifra rècord de 509.737 vehicles, 179.757 dels quals van ser fabricats en l’últim trimestre de l’any. L’empresa va entregar el 2020 un total de 499.647 vehicles.

«L’any 2020 va ser un any determinant per a nosaltres en molts nivells. Malgrat un entorn difícil, vam arribar a la important fita de produir i entregar mig milió de vehicles. Vull agrair de nou la increïble gent de Tesla per un esforç extraordinari. L’any passat vam entregar gairebé tants vehicles com els que hem produït en tota la nostra història. Un ritme de creixement increïble», va declarar el conseller delegat de Tesla, Elon Musk, durant una conferència telefònica amb analistes i mitjans de comunicació.

Musk també va anunciar el llançament d’una nova versió de la berlina Model S, anomenada Plaid, que segons l’empresari, serà el vehicle de carrer amb més capacitat d’acceleració de la història, ja que serà capaç de passar de 0 a 100 quilòmetres per hora en menys de dos segons.

Musk va afegir que el Model S Plaid, que començarà a ser entregat al febrer, serà «millor en moltes altres formes» a l’actual Model S, comptarà amb tres motors, i costarà 119.990 dòlars. Tesla també llançarà una versió actualitzada del Model S, que costarà 79.990 dòlars, 10.000 dòlars més que l’actual.

Els documents de la companyia assenyalen que les noves versions del Model S i Model X tindran nous mòduls de bateria, noves bateries i unitats motrius, nous interiors i exteriors i altres millores». Per produir les noves versions, la planta de muntatge de Fremont (EUA) ha sigut renovada durant les últimes setmanes.

El conseller delegat de Tesla va acabar assenyalant que «el 2021 serà fins i tot més emocionant» per a la companyia, i que no té plans per deixar de moment la direcció del fabricant de vehicles elèctrics de luxe, tot i que va reconèixer que el càrrec és molt exigent.

Tesla va assenyalar que els seus ingressos el 2020 van sumar 31.536 milions de dòlars, un 28% més que l’any anterior, mentre que les despeses d’operacions es van situar en 4.636 milions de dòlars, un 12% d’augment. El marge operatiu de la companyia es va situar en el 6,3%.

El fabricant va tenir un resultat brut d’explotació ajustat de 5.817 milions de dòlars el 2020, un 95% més que l’any anterior.

En el quart trimestre del 2020, Tesla va tenir uns ingressos de 10.744 milions de dòlars, un 46% més que en el mateix període del 2019, mentre que els costos d’operació es van situar en 1.491 milions de dòlars, amb un 44% d’augment.

Tesla va assenyalar que l’increment dels ingressos en el conjunt del 2020 va ser fruit del «substancial creixement de l’entrega de vehicles, així com del creixement d’altres parts de l’empresa». Però la companyia va afegir que el preu mitjà de venda va caure un 11%, ja que va vendre més unitats dels Model 3 i Model Y, que són més barats que els Model S i Model X.

La companyia va acabar el 2020 amb unes reserves líquides equivalents a 19.384 milions de dòlars, un 209% més que fa un any, gràcies en part a la captació de 5.000 milions de dòlars de capital.

Notícies relacionades

«L’any passat va ser transformador per a Tesla. Malgrat els inesperats desafiaments mundials, vam sobrepassar moltes tendències vistes al sector, ja que vam augmentar de forma significativa volums de producció, rendibilitat i generació de líquid», va indicar Tesla.

Per als pròxims anys, la companyia preveu augmentar l’entrega de vehicles a una taxa de creixement del 50% anual, tot i que va assenyalar que el 2021 aquesta xifra serà superior.

Temes:

Tesla