Reconeixement

CaixaBank, millor entitat mundial en igualtat de gènere

El banc rep la major puntuació en l’índex de Bloomberg que valora la integració laboral de la dona

Seu central de {CaixaBank} a la Diagonal de Barcelona.

Seu central de {CaixaBank} a la Diagonal de Barcelona. / JOSEP GARCÍA

2
Es llegeix en minuts

CaixaBank ha obtingut la major puntuació del món a l’índex d’Igualtat de Gènere de Bloomberg 2021, un selectiu integrat per les companyies més compromeses amb la igualtat de gènere a nivell internacional, d’acord amb les dades de Bloomberg. Per primera vegada, l’entitat presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar es converteix en líder absolut del GEI (sigles en anglès del Gender Equality Index), cosa que la situa, d’acord amb la valoració, com la millor companyia del món en igualtat de gènere.

Per a Gortázar, obtenir la màxima puntuació en aquest índex de referència a nivell mundial «suposa un reconeixement al nostre compromís per la igualtat i la diversitat», que són part essencial de la cultura de CaixaBank». A més, ha afegit que «continuarem treballant amb el compromís per ser un referent, fomentant la inclusió i la participació amb mesures equitatives i promovent projectes que impulsen la igualtat en tots els àmbits de la societat. Aquest compromís és un repte que afrontem amb il·lusió, esforç i aprenentatge continu».

L’índex ha valorat especialment les iniciatives internes i externes de CaixaBank per potenciar la igualtat de gènere, les mesures de conciliació familiars, el percentatge de dones promocionades i el pla d’acció de CaixaBank per impulsar el lideratge femení, entre d’altres.

El GEI està considerat com l’índex de referència en igualtat de gènere i mesura aquest àmbit en empreses de tot el món a través de cinc pilars: lideratge femení i cartera de talents, igualtat salarial i paritat de gènere, cultura inclusiva, polítiques de prevenció de l’assetjament sexual i marca prodona.

En l’edició del 2021, han sigut elegides per formar part de l’índex 380 empreses d’11 sectors d’activitat diferents i procedents de 44 països, que representen una capitalització de mercat conjunta de més de 14 bilions de dòlars.

A través de la divulgació de mètriques relacionades amb el gènere utilitzant el marc GEI, les empreses incloses en aquest índex es comprometen a brindar una visió integral de la seva inversió en la igualtat de gènere en el lloc de treball i les comunitats en les quals operen, incrementant el nivell del que s’ha d’esperar d’altres empreses del mateix sector. 

Compromís per a la igualtat

Compromís per a la igualtatL’entitat financera destaca que la diversitat, la meritocràcia, la igualtat d’oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. «Sota aquestes premisses treballa amb el compromís per ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat».

Notícies relacionades

El banc compta amb un 41,6% de dones en posicions directives i amb el compromís públic d’arribar al 43% el 2021, i amb un 42,8% de dones en el consell d’administració, un dels percentatges més alts del sector.

Té el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l’entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d’oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de ‘mentoring’ femení, mitjançant els quals directives de l’entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional.