nou conveni col·lectiu

130 euros per a la pantalla i 55 euros al mes per a despeses: així regula el teletreball la banca

  • Patronal i sindicats firmen el nou conveni col·lectiu de la banca, similar al tancat per a les caixes d’estalvis quant a treball a distància

  • Les entitats bancàries asseguren una pujada de sous del 0,5% per al 2021, de l’1% per al 2022 i de l’1,25% per al 2023

2
Es llegeix en minuts

Patronal i sindicats han tancat un principi d’acord per al nou conveni col·lectiu dels treballadors del sector bancari. Les bases del text preacordat incorporen increments d’entre el 0,5% i l’1,25% per als pròxims tres anys i recullen, també, compensacions de despeses per a aquells empleats que treballin a distància tal com estipula la nova normativa aprovada pel Govern.

Els negociadors de la banca han seguit un esquema similar al que es va imposar en les converses per al conveni col·lectiu de les caixes d’estalvis. El preacord aconseguit aquest dimecres, tal com ha fet públic CCOO en un comunicat, és el segon gran conveni col·lectiu que transcendeix que regula explícitament el teletreball segons la nova normativa. La llei auspiciada per la ministra Yolanda Díaz obliga empreses i sindicats, a través de la negociació col·lectiva, a fixar els detalls de com les empreses compensen les despeses derivades del teletreball als seus treballadors.

El format que han consensuat l’AEB (Associació Espanyola de Banca) i CCOO, UGT i FINI és que aquelles persones que treballin a distància més del 30% de la seva jornada laboral tindran dret a un pagament únic de 130 euros per costejar una pantalla, un ratolí i un teclat. També podran sol·licitar una compensació mensual de 55 euros, proporcional al temps de treball que exerceixin a distància. És a dir, si teletreballen el 100%, podran cobrar 55 euros al mes, per pagar la internet, el lloguer o el que estimin oportú. I si teletreballen el 50%, percebran 27,5 euros. A més, la seva entitat bancària els haurà de posar un ordinador, un telèfon mòbil i una cadira ergonòmica.

Notícies relacionades

En el cas d’aquells empleats que treballin a distància menys del 30% de la seva jornada, ja sigui de manera pactada o per circumstàncies sobrevingudes, tindran dret que sigui l’empresa que els doti de l’equip informàtic necessari i una cadira homologada. En els casos d’emergència, els empleats podran demanar una compensació de 45 euros per comprar articles informàtics que necessitin.

Totes aquestes quantitats seran revaloritzables anualment en proporció amb les taules salarials pactades i les empreses no les podran compensar ni absorbir, segons detalla CCOO en el seu comunicat. Els increments salarials pactats asseguren una pujada de sous del 0,5% per al 2021, de l’1% per al 2022 i de l’1,25% per al 2023.